Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Απτόητοι οι διακινητές – Συλλήψεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

«Μονοπωλούν» το αστυνομικό δελτίο για άλλη μια φορά οι συλλήψεις διακινητών, οι οποίοι που δεν πτοούνται από το επιτυχές έργο της αστυνομίας και συνεχίζουν την δράση τους αγνοώντας τους κινδύνους. Αυτή την φορά συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί διακινητές στην Αλεξανδρούπολη και ένας ακόμη αντίστοιχα στην Ορεστιάδα. Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις της αστυνομίας:

Στην Αλεξανδρούπολη

«Συνελήφθησαν χθες (16-7-2020) το μεσημέρι στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ύψος του οικισμού Πέπλου τον ένα δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταβαίνει σε κοντινή περιοχή όπου εντοπίσθηκε και ο δεύτερος δράστης, ο οποίος ανέμενε με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να παραλάβουν και να προωθήσουν στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, που βρίσκονταν σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή.

Σημειώνεται ότι στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει με το εν λόγω όχημα, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε εκτός του οδοστρώματος, ενώ ο δράστης κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για το ένα από τα παραπάνω οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή την 14-7-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές.

Επιπλέον οι δύο δράστες στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης».

Στην Ορεστιάδα

Συνελήφθη χθες (16-7-2020) το πρωί στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε σε επαρχιακή οδό, όπου στο ύψος του οικισμού Πρωτοκκλησίου ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε τσιμεντένιο στηθαίο και ακολούθως ο οδηγός τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη αγροτική
περιοχή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός – διακινητής προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα είναι πλαστές.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη