Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Από την Ιαπωνία το νέο επιβατηγό πλοίο για τη SAOS Ferries

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Mishima, που αγοράσθηκε πρόσφατα από την εταιρεία SAOS Ferries του εφοπλιστή Φώτη Μανούση, ξεκίνησε το ταξίδι του από την Ιαπωνία στην Ελλάδα.

Ήδη κατέπλευσε στη Μανίλα και τη Σιγκαπούρη για ανεφοδιασμό και συνεχίζει για το Κολόμπο της Σρι Λάνκα, την Τζέντα και, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, θα φτάσει στον Πειραιά.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2001, έχει μήκος 89,5 μέτρα πλάτος 14 μέτρα και αναπτύσσει μεγίστη ταχυτητα 20,3 κόμβους.

Είναι από τα πλέον άρτια εξοπλισμένα πλοία, έχοντας κατασκευαστεί στο Ναυπηγειο Mitsubishi της Ιαπωνίας.

Το πλοίο θα υποστεί ευρείας κλιμακος μετασκευή με την άφιξη του στην Ελλάδα προκειμένου να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μετά τις επισκευές το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει 150 ΙΧ αυτοκίνητα και 700 επιβάτες.

Με ανάρτησή της στο facebook η εταιρεία SAOS Ferries ζήτησε τη βοήθεια του κοινού για να αποφασίσει το νέο όνομα του πλοίου και δηλώνοντας πως «είναι καιρός λοιπόν να του δώσουμε ενα σωστό όνομα!»

Μάλιστα, με το σύνθημα «Βοηθήστε μας! Γίνετε νονοί μας!», προτρέπει τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στο messenger.

Διευκρινίζει, επίσης, η εταιρεία ότι ο νονός, το όνομα του οποίου θα επιλεγεί, θα ταξιδεύει δωρεάν με το πλοίο μαζί με το αυτοκίνητο και την οικογένειά του (τέσσερα μέλη) για όσο αυτό θα ανήκει στην εταιρεία.

Στην περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι του ενός, που θα προτείνουν το όνομα που θα επιλεγεί, θα γίνει κλήρωση, επισημαίνει η εταιρεία ΣΑΟΣ.

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

Πηγή: mononews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email