Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Την έντονη ανησυχία του για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος τόνισε πως η παραλλαγή μεταδίδεται με τρομακτικό τρόπο, κάτι που καθιστά – όπως επεσήμανε- επιτακτικό τον εμβολιασμό. Ο ίδιος εκτίμησε πως τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα θα ανέλθουν σε 3.000.

Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα

Ο κ. Αρκουμανέας, επεσήμανε σε αυτό το πλαίσιο ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούρια κρούσματα στη χώρα μας και εξήγησε ότι σημειώνει γρήγορη αύξηση της τάξης του 10%. Αυτήν την στιγμή πάντως, όπως είπε, υπάρχει μία μείωση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν η ηλικία των 46.

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, ο κ. Αρκουμανέας δεν απέκλεισε νέα περιοριστικά μέτρα σε νησιά, εφόσον χρειαστεί.

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη