Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Αυλαία για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης με την συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία! – Πετυχημένη διοργάνωση και θετικές εντυπώσεις!

Το στοίχημα κερδήθηκε και η παρουσία δημοτών και επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία…Ο δήμος Αλεξανδρούπολης ανέβασε τον πήχη ψηλά και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με το παραπάνω, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις.

Η δημοτική αρχή με την αρμόδια αντιδημαρχία και την συμμετοχή συλλόγων, φόρων, οργανώσεων και εθελοντών προχώρησαν στην κατάρτιση ενός προγράμματος που σκοπό είχε να συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή, ώστε να γίνουν όλοι μια τεράστια παρέα και να περάσουν καλά!

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις απέδειξαν, πως όλα μπορούν να συμβούν και να υλοποιηθούν αρκεί να υπάρχουν διάθεση, μεράκι και σωστός συντονισμός. Στην προετοιμασία που είχε προηγηθεί προμηνύονταν, πως όλα θα κυλήσουν οργανωμένα προσφέροντας θέαμα και χαρά σε όσους θα έπαιρναν μέρος αλλά και σε όσους θα παρακολουθούσαν από κοντά τα δρώμενα.

Οι προσπάθειες όλων δικαιώθηκαν…και οι μέρες των αποκριών χάρισαν χρώμα, μουσική και ξεφάντωμα. Πάρκα, γειτονιές και οικισμοί «ντύθηκαν» σε ρυθμούς καρναβαλιών και το κλίμα που διαμορφώθηκε ήταν άκρως γιορτινό, όπως άρμοζε σε κάθε περίσταση.

Πολλές ξεχωριστές στιγμές, καθόλη την διάρκεια αυτών των ημερών, με την καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης να κεντρίζει τα βλέμματα όλων με τον αυθορμητισμό και τα χαμόγελα των συμμετεχόντων να αποτελούν την καλύτερη εικόνα ελπίδας και αισιοδοξίας! Στολές, σερπαντίνες και φαντασία πλημμύρισαν την πρωτεύουσα του νομού.

Άλλη μοναδική στιγμή το καθιερωμένο, αλλά άκρως ανανεωμένο καρναβάλι των Φερών, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια την Καθαρά Δευτέρα πρωταγωνιστεί το κέφι. Εντυπωσιακά άρματα, επικαιρότητα και χιούμορ έδωσαν την θέση τους στην σκληρή καθημερινότητα με την κεντρική πλατεία να είναι το σημείο αναφοράς για χορό και τραγούδι!

Οι μουσικές εκδηλώσεις στις Φέρες με την αναβίωση εθίμων, συμπλήρωσαν την μεγάλη αυτή γιορτή επισφραγίζοντας την επιτυχία των εκδηλώσεων και το εγχείρημα των διοργανωτών. Κατερίνα Λιόλιου και Αλέξανδρος Κοψιάλης, δύο πρόσωπα που έδωσαν το δικό τους στίγμα, παρασύροντας σε ένα ξέφρενο γλέντι καρναβαλίστες, επισκέπτες και με την νεολαία να επικροτεί τις επιλογές αυτές! Τον ενθουσιασμό και την ανεμελιά ήθελε η δημοτική αρχή να προσφέρει και τα κατάφερε…

Στον απόηχο αυτών των δράσεων, συμφωνήθηκε, πως το φετινό πρόγραμμα, ήταν ένα πρόγραμμα που ικανοποίησε, όλα τα γούστα και που πέρασε το μήνυμα των καλύτερων ημερών που μπορούν να έρθουν και στις οποίες, όλοι έχουν ανάγκη να ελπίσουν! Η δημοτική αρχή ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές ακόμη καλύτερες και να έχουν επιτυχία αλλά και όλους όσοι επέλεξαν το δήμο Αλεξανδρούπολης για να διασκεδάσουν!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη