Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Αυξημένη η προσέλευση παιδιών στα Νοσοκομεία του Έβρου

Αρκετά περιστατικά γρίπης σε παιδιά εμφανίζονται το τελευταίο 15μερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κάτι που φαίνεται και από τις περιπτώσεις  νοσηλείας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, στην Παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΑ  σύμφωνα με τον διοικητή του Βαγγέλη Ρούφο  υπάρχει μεγάλη προσέλευση παιδιών με συμπτώματα γρίπης ενώ σήμερα νοσηλεύονται 18 με 19 παιδιά, ενώ υπάρχουν και αλλά δυο ύποπτα περιστατικά Covid.

Η νοσηλεία των παιδιών είναι πολυήμερη μέχρι να κάνει τον κύκλο της η γρίπη αλλά και η ταλαιπωρία των ιδίων όπως  και των συνοδών τους.

«Δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει είτε με τον κορονοϊό είτε με την γρίπη» δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ Ρούφος. «Η χρονιά που διανύσαμε ήταν δύσκολη το ζήσαμε και οι υγειονομικοί ακόμη περισσότερο».

Όσο για τα περιστατικά  Covid, 15 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και 1 στη ΜΕΘ.

Θεωρείται απαραίτητο όπως είπε να παίρνουμε μέτρα ασφαλείας μετα και την χαλάρωση των γιορτών ώστε να προστατευθούμε από πιθανές μολύνσεις.Μεγάλη είναι και η προσέλευση παιδιών με συμπτώματα γρίπης και άλλων ιώσεων στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Σήμερα στην Παιδιατρική κλινική νοσηλεύονται 5 στα 8 περιστατικά νούμερο σοβαρό για τα δεδομένα του Νοσοκομείου τονίζει ο κ Καπετανίδης. Μεγάλη είναι η προσέλευση νοούνταν και στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου όπως τονίζει ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής Ευάγγελος Βουδούρης.

 Η επιστροφή των ανεμβολίαστων

Η επιστροφή των εμβολιασμένων στο ΠΓΝΑ και το ΓΝΔ επετεύχθη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν 32 με 35 εργαζόμενοι,  εκ των οποίων 8 γιατροί, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επι συνόλου 1400, επέστρεψαν στις θέσεις τους ενώ κάποιοι είχαν επιστρέψει νωρίτερα λόγω νοσησης.

Στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου 8 άτομα που ήταν σε αναστολή  επέστρεψαν στις θέσεις τους και προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση όπως αναφέρει ο διοικητής του Χρήστος Καπετανιδης. Αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μέχρι στιγμής. Στο Κέντρο Υγείας Δικαίων επέστρεψε μια νοσηλεύτρια και στο Κέντρο Υγείας Σουφλιου 3 εργαζόμενοι 1 γιατρός 1 νοσηλεύτρια και 1 διοικητικός υπάλληλος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη