Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Α. Βαμβακερός: Να ανακαλέσει η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού την απόφασή της

Φανερά ενοχλημένος ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Βαμβακερός από τα όσα συμβαίνουν στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τις αποφάσεις της προέδρου Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου προχώρησε ως τομεάρχης του Πολυκοινωνικού της παράταξη «Πόλη & Πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης» στην παρακάτω ανακοίνωση.

Θέμα:  Αναστολή παροχής υπηρεσιών των δομών Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Κοινότητας, ΚΑΠΗ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με έγγραφο της προέδρου, την 17/6/2020. προς τους εργαζόμενους του Πολυκοινωνικού, αναστέλλεται η λειτουργία των παραπάνω δομών για τρεις εβδομάδες. Τους καλεί μάλιστα να εργαστούν εκ περιτροπής σε απογευματινή βάρδια και Σάββατο, μετακινεί το προσωπικό από τις ενότητες των Φερρών και της Τραϊανούπολης, για να συσκευάζουν τα δέματα !!! που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ.      

Δυστυχώς, η προσωπική επιλογή της προέδρου, να απομακρύνει συνειδητά τους εθελοντές, στέρησε το Πολυκοινωνικό από την μεγάλη βοήθεια που μέχρι πρόσφατα προσέφεραν. Με την αδυναμία της να αξιοποιήσει συνολικά το εργατικό δυναμικό άλλων δομών, μαζί με τους είκοσι έκτακτους υπαλλήλους, που έχει προσλάβει για τέσσερις μήνες λόγω πανδημίας, την αναζήτηση και επαναφορά εθελοντών, προχωρά στην απόφαση να στερήσει τις υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι, από την υποστήριξη αδύναμων ή ανήμπορων συμπολιτών μας και την εξυπηρέτηση οικονομικά ασθενών μέσω των Κέντρων Κοινότητας.

 Την καλούμε λοιπόν, για να αποτραπούν οι παραπάνω αρνητικές συνέπειες της, να ανακαλέσει αυτή την απόφαση, που πέραν όλων των άλλων αγγίζει και τα όρια της νομιμότητας, σε σχέση με τον κανονισμό που διέπει τις δομές αυτές και την χρηματοδότηση τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη