Βαγγέλης Μπαταρλής: Άλλη μια πράξη επαγγελματικής οξυδέρκειας και ανθρωπιάς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Στο προσκήνιο έρχεται για ακόμα μία φορά ο Εβρίτης αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής που στο παρελθόν πρωταγωνίστησε σε περιστατικό, όταν έσωσε μία γυναίκα από πνιγμό στον Άλιμο και όταν λίγους μήνες μετά έπεσε από ύψος 10 μέτρων κατά την προσπάθεια σύλληψης διαρρηκτών.

Τώρα, με μία ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ, περιγράφει μία ακόμα περίπτωση στην οποία κατέληξε και πάλι πρωταγωνιστής. Αυτή τη φορά ακολουθώντας το ένστικτό του με οξυδέρκεια και υψηλά αντανακλαστικά αποφάσισε με μία απλή κίνηση να προλάβει μία ακόμα άσχημη εξέλιξη σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. 

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όταν κλήθηκαν σε ένα περιστατικό όπου πατέρας εμφανιζόταν να χειροδικεί στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και αφού ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες αυτοφώρου για τον φερόμενο ως δράστη ο ίδιος ο Βαγγέλης Μπαταρλής θέλοντας να προφυλάξει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας από παρόμοιο περιστατικό αποφάσισε να δώσει μια συσκευή κινητού τηλεφώνου σε ένα ανήλικο κορίτσι και το οποίο είχε έναν και μόνο σκοπό. Να προστατεύσει αυτήν και τα αδέρφια της αν επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό με σκοπό να αποτραπούν τα χειρότερα. Δυστυχώς επαληθεύτηκε. 

Με μια μεγάλη διαφορά!!! Μπορεί το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας να επαναλήφθηκε, όμως αυτή τη φορά ένα από τα τρία κορίτσια της οικογένειας είχε στη διάθεση του το κινητό που τις προηγούμενες μέρες της είχε αφήσει ο αξιέπαινος αστυνομικός και το χρησιμοποίησε στέλνοντας του μήνυμα για να τον ενημερώσει και φυσικά να επέμβουν πάλι άμεσα.

Αυτά όλα αποκαλύπτει ο Βαγγέλης Μπατάρλης σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι αλήθεια ότι αυτές οι πράξεις συναντώνται συχνά σε σενάρια  κινηματογραφικών ταινιών και σπανιότερα στην πραγματικότητα και στην σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.

Ο Αλεξανδρουπολίτης αστυνομικός εκφράζει την πικρία του για την αντίδραση μικρής μερίδα συναδέλφων του που του χρεώνουν προβολή. Από την άλλη, εμείς αναδεικνύουμε την πράξη του προτρέποντας τους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το ανθρώπινο σκεπτικό και σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό τους  να είναι το ίδιο αποτελεσματική όπως έκανε και ο Βαγγέλης.

Διαβάστε όλα όσα αναφέρει ο Αλεξανδρουπολίτης αστυνομικός:

Περίπου πριν ένα μήνα είχαμε μεταβεί μετά από σήμα του κέντρου σε οικία μετά από κλήση που είχανε κάνει τα 3 ανήλικα παιδιά του ζευγαριού στο 100! Σαν πλήρωμα της άμεσης δράσης μεταβαίνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ο εν λόγω πατέρας εξύβριζέ τα τρία ανήλικα παιδιά καθώς και τη γυναίκα του!

Όπως ενημερωθήκαμε προ αφίξεως μας είχε χτυπήσει την 13χρονη κόρη του στο κεφάλι με ένα τούβλο(κατά λάθος όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε) ..Ο συγκεκριμένος κύριος συνελήφθη κατευθείαν όπου τον μεταφέραμε στο αρμόδιο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας όπου έχει ιδρυθεί τους τελευταίους μήνες από την ΕΛ.ΑΣ κ πέρασε εκεί το βράδυ του μέχρι να πάει την επόμενη μέρα στην εισαγγελία. Το κοριτσάκι μου είχε εκμυστηρευθεί διάφορα πράγματα κατά την ώρα διάρκεια του αυτοφώρου τα οποία πιθανώς να ντρεπόταν να το πει αλλού και πραγματικά χαίρομαι γι’ αυτό!

Μου είχε πει πως αυτός ο καυγάς δεν ήταν ο πρώτος αλλά τις προηγούμενες φορές ο πατέρας έκρυβε το τηλέφωνο έτσι ώστε να μην μπορέσει να καλέσει κανένας την αστυνομία! Βέβαια μου εκμυστηρεύτηκε ακόμα πως ήταν πολλές φορές εκείνες που σκέφτηκε να το σκάσει από το σπίτι!

Στην σκέψη όλων αυτών αποφάσισα να κάνω ένα μικρό δώρο στην μικρή ένα κινητό έτσι ώστε να μπορέσει να με καλέσει οποιαδήποτε στιγμή που θα ξανά γινόταν το οτιδήποτε καθώς ήμουν σίγουρος πως κάτι κακό θα ξανά συμβεί από την πείρα μ σ αντίστοιχα περιστατικά ! Δυστυχώς χθες επαληθεύτηκα και όπως θα δείτε και στη φωτογραφία δέχτηκα το ανάλογο μήνυμα!

Οι συνάδελφοι μου όπως και πριν ένα μήνα έτσι και τώρα κάναμε ακριβώς αυτό που έπρεπε παρόλαυτα από ότι βλέπω. Δεν είναι αρκετό!!!Και αυτό γιατί κατά τη γνώμη μου με αυτούς τους ήδη υπάρχων νόμου ποτε κανείς δν θα είναι κ δν θα νιώθει ασφάλεια καθώς οι ποινές είναι αστείες ! Πολλές είναι οι γυναίκες αυτές που έχουμε πάει σε ανάλογα περιστατικά που στην ερώτηση μου “γιατί δεν χωρίζεις με τον άντρα σου” παίρνω την εξής απάντηση.
«Φοβάμαι» αλλά “Μένω κυρίως για τα παιδιά μου ανέχομαι όλες αυτές τις συμπεριφορές για τα παιδιά μου !!!!είμαι μόνη χωρίς δουλειά χωρίς κάποιον στον κόσμο να βοηθήσει οπότε πες ότι χώρισα ποιος θα μεγαλώσει αυτά τα τρία παιδιά ποιος θα τα ταΐσει”
Η πρώτη μου αντίδραση είναι να της απαντήσω μην τα σκέφτεσαι αυτά σκέψου το καλό σου το καλό των παιδιών σου και σήκω φύγε αλλά εάν θέλω να είμαι λίγο ρεαλιστής και μπω λίγο στη θέση της γυναίκας εάν δεν υπάρχει κάποια βοήθεια για αυτές τις γυναίκες κι αυτά τα παιδιά από το κράτος οικονομική πάντα και όχι μόνο πως ακριβώς θέλουμε να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ζήσουν μια ζωή καθώς πρέπει ;;;;;

Έτυχε πρώτα να κάνω αυτή την δημοσίευση στο προσωπικό μου προφίλ στο ίνσταγκραμ 1-2 άτομα προσπάθησαν να μου την «πούνε» (συνάδελφοι δυστυχώς )

Οτι το κάνω για προσωπική προβολή αν και από τους περισσότερους δέχτηκα εκατοντάδες θετικά μηνύματα που πραγματικά με χαροποιεί ιδιαίτερα !! απλά θα ήθελα να τονίσω πως δημοσιεύω αυτό το περιστατικό για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι κάποιες υπηρεσίες και σωθεί αυτή οικογένεια όπως και νομίζω πως κάτι έχω πετύχει καθώς από σήμερα το πρωί έχω δεχτεί τηλέφωνα από σημαντικές αρμόδιες υπηρεσίες! Οπότε καλό θα ήταν έστω και μία γυναίκα που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα εάν δει αυτήν την δημοσίευση να ξέρει πως δεν είναι μόνη της και μπορεί να καλέσει το 100 στην αρμόδια υπηρεσία ή ακόμα να στείλει και σε μένα προσωπικό μήνυμα κ θα κάνω υπόσχομαι ότι καλύτερο μπορώ!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin