Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Βουλγαρία: Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μεταφέρθηκαν με φορτηγό για λουκάνικα!

Σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στην Βουλγαρία, όπου τα εμβόλια διανεμήθηκαν στα κατά τόπους κέντρα χθες, Σάββατο, με τα βλέμματα να στρέφονται στην Φιλιππούπολη, όπου οι δόσεις του εμβολίου έφτασαν σε ένα φορτηγό εταιρείας με λουκάνικα!

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν προκάλεσαν αντιδράσεις, ιδιαίτερα υπό το γεγονός ότι στην Φιλιππούπολη για την παραλαβή των εμβολίων βρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, όσο και ο υπουργός Υγείας Κονσταντίν Ανγκέλοφ.

Γρήγορα, οι φωτογραφίες με το φορτηγό κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τον κόσμο να σχολιάζει ειρωνικά και σε πολλές περιπτώσεις με φαντασία.

Οι εκπλήξεις όμως που περίμεναν τον Μπορίσοφ στην Φιλιππούπολη δεν σταματούν εκεί. Λίγο αργότερα, εισερχόμενος σε ένα από τα κέντρα, ανακάλυψε ότι τα εμβόλια πρόκειται να αποθηκευτούν σε ένα ψυγείο ZIL, κατασκευασμένο την δεκαετία του ’60 στην Σοβιετική Ένωση.

Οι επιστήμονες που ήταν παρόντες εξήγησαν στον Μπορίσοφ, το ψυγείο λειτουργεί μία χαρά, και καθώς τα εμβόλια αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμών Κελσίου, εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν άμεσα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά Μέσα, αυτός ήταν και ο λόγος που επικαλέστηκαν οι αρχές για την μεταφορά με το φορτηγό των λουκάνικων!

Πηγή: news247.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη