Β. Έβρος: Απατεώνες επικαλούνται το Power Pass και προσπαθούν να αλιεύσουν τραπεζικά στοιχεία πολιτών

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Αποδέκτες καταγγελιών έχουν γίνει το τελευταίο 24ωρο, γι’αυτό και η άμεση αντίδραση, τα μέλη του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου για απόπειρες απατεώνων να προς πολίτες χρησιμοποιώντας την ιδιότητα των λογιστών. Συγκεκριμένα προσπαθούν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων να μάθουν τους τραπεζικούς κωδικούς και αριθμούς των πολιτών επικαλούμενοι ότι πρόκειται για την καταβολή χρημάτων του επιδόματος power pass. Ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών εφιστά την προσοχή των πολιτών και αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λαμβάνουμε καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ότι, δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος (Power Pass) γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι των λογιστικών γραφείων του Β. Έβρου, οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση του  δικαιούμενου ποσού του επιδόματος, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

Ως Σύλλογος ζητάμε από τους πελάτες μας να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

Διαβεβαιώνουμε τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από τους λογιστές, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, επιδοτήσεων και οποιασδήποτε μορφής άλλη ενίσχυση, πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση από τον υπεύθυνο φορέα, σε πιστωτικά ιδρύματα.

Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Σύλλογος Λογιστών- Φοροτεχνικών Ελεύθερων Eπαγγελματιών Β. Έβρου καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.»

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin