Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Β. Ρούφος: Το ΠΓΝΑ καθ’ όλα έτοιμο εφόσον η πίεση αυξηθεί…

Με μήνυμα του μέσω των social media ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος ευχαριστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό για την ανεξάντλητη δύναμη και την υποδειγματική συμπεριφορά του αυτές τις κρίσιμες ώρες που το νοσοκομειακό ίδρυμα δοκιμάζεται από το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας. Παράλληλα ενημερώνει πως το ΠΓΝΑ είναι καθ’ όλα έτοιμο και προετοιμασμένο τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και υλικοτεχνικό εξοπλισμό να «αποκρούσει» τυχόν μεγαλύτερη πίεση που θα ασκηθεί τις επόμενες ώρες και ημέρες από αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Διαβάστε το μήνυμα του παρακάτω:

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύουμε οι υπηρετούντες στον τομέα της υγείας καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους. Τους αξίζει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ και χίλια ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

Η πρωτόγνωρη έξαρση της πανδημίας όμως επιβάλλει τον μη εφησυχασμό μας.

Στηρίζουμε όλη αυτή την προσπάθεια με την συνεχή προσθήκη νέου τεχνολογικού εξοπλισμού και την διεύρυνση του ήδη υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού έχοντας στο πλευρό μας τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ,τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, τις υποδιοικήτριες Έφη Βασιλειάδου και Ειρήνη Χατζοπούλου, τους οποίους και ευχαριστώ προσωπικά.

Σήμερα στο νοσοκομείο μας και μετά την πρόσφατη προσθήκη των νέων κλινών ΜΕΘ, λειτουργούν 21 κλίνες ΜΕΘ – Covid, 6 κλίνες ΜΕΘ non- Covid. Παράλληλα σε περίπτωση που χρειαστεί, πράγμα απευκταίο(!), υπάρχει ο απαραίτητος σχεδιασμός λαμβανομένων όλων των μέτρων προστασίας για μη διασπορά του ιού, να μετατραπούν άμεσα σε κλίνες ΜΕΘ –covid, τμήμα των κλινών που λειτουργούν στην Στεφανιαία Μονάδα, καθώς και οι 4 κλίνες των χειρουργείων. Πρόκειται για κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα (monitors, αναπνευστήρες κλπ), ενώ το προσωπικό που υπηρετεί, είναι απόλυτα ειδικευμένο σε ΜΕΘ. Ήδη έχουν γίνει προσλήψεις επικουρικών ιατρών και νοσηλευτών και από την ερχόμενη Δευτέρα το Νοσοκομείο μας επανδρώνεται επιπλέον με νέους επικουρικούς ιατρούς των απαραίτητων ειδικοτήτων και νοσηλευτές, ενώ έπονται και άλλοι…!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email