Γαλατόπιτα η παραδοσιακή!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Μια γλυκιά γαλατόπιτα με λαχταριστή κρέμα και τραγανό φύλλο! Ένα γλυκό παραδοσιακό(ποιος, εγώ? ) για να γλυκάνω τα αγόρια μου! Και αυτό ακριβώς υπόσχεται και κάνει αυτή εδώ η γαλατόπιτα, να «γλυκάνει», να προσφέρει  αγάπη και φροντίδα μαμαδίστικη, να διώξει έγνοιες και στεναχώριες…

Φρέσκο γάλα κατσικίσιο, αυγουλάκια χωριάτικα, σιμιγδάλι και λίγο βούτυρο αγελαδινό, κάνουν αυτή την κρέμα μμμμμ…. μοναδική και ακαταμάχητη. Βελούδινη, αφράτη και αέρινη, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με το τραγανό φύλλο πασπαλισμένο με κανελοζάχαρη!

Μια δοκιμή θα πείσει εσάς και τους αγαπημένους σας  να αναφωνήσουν «γειά στα χέρια σου»!

Γαλατόπιτα με φύλλο

  • Μερίδες: 10 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1000ml γάλα φρέσκο κατσικίσιο
  • 400ml γάλα φρέσκο αγελαδινό
  • 200γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 120γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 20γρ.κόρν φλάουρ
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30γρ.βούτυρο

Για τα φύλλα

  • 4κ.σ. ζάχαρη
  • 2κ.σ. κανέλα
  • 60γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό
  • 2κ.σ. ζάχαρη
  • 2κ.σ. νερό

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin