Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Γεωργιάδης: Ιστορική χαρακτηρίζει την συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός – Καμία αναφορά στην περιοχή μας

Με ανάρτηση του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός με την οποία ξεμπλοκάρεται μια επένδυση φιλική προς το περιβάλλον που θα επιφέρει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα καταστήσει την Ελλάδα ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον. Η συμφωνία αφορά την πλήρη ανάπτυξη των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής και δεν γίνεται καμία αναφορά για το Πέραμα της Θράκης. Δείτε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης: 

Η χθεσινή μέρα ήταν κυριολεκτικά ιστορική. Μετά από σχεδόν 17 μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» υπογράψαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τη νέα Συμφωνία μας με την εταιρία που επιτέλους ξεκόλλησε την επένδυση. Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται και το κυριότερο στην Διεθνή Επενδυτική Κοινότητα η Ελλάδα αποκαθιστά την φήμη της ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός όπου θα καταφέρεις να υλοποιήσεις όσα συμφωνήσεις.

Η νέα συμφωνία είναι εξαιρετικά φιλικότερη προς το Περιβάλλον και αυξάνει τα έσοδα του Κράτους.

Η επένδυση αυτή θυμίζω είχε κολλήσει σε όλους τους δήθεν Επαναστάτες της Αριστεράς εκεί και είχε οδηγήσει σε βαθύ διχασμό την τοπική κοινωνία. Τώρα πλέον η ηρεμία έχει επανέλθει και η πλειοψηφία έχει πειστεί ότι είναι προς το συμφέρον τους να προχωρήσει.

Η επανέναρξη της επενδύσεως αυτής αποτελούσε βασική προεκλογική μας δέσμευση και χθες υλοποιήθηκε.

Εντός του μήνα θα έχουμε και τις τελικές ανακοινώσεις για το Ελληνικό όπου και εκεί όλα είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Παρά την πανδημία προχωρούμε δυνατά.

Υγ. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη (νυν Εργασίας) για την συμβολή του, τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα που κατάλαβε αμέσως τι έπρεπε να κάνει, την ΓΓ του Υπουργείου κα Σδούκου πανταχού παρούσα από την αρχή στην Διαπραγμάτευση, τον Υποικ κ. Σταικούρα που έλυσε σοβαρά θέματα και φυσικά τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη χωρίς την απόλυτη δίκη του προσήλωση στον στόχο δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Είμαι υπερήφανος που συμμετείχα και βοήθησα να γίνει πραγματικότητα.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης:

Η χθεσινή μέρα ήταν κυριολεκτικά ιστορική. Μετά από σχεδόν 17 μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως…

Δημοσιεύτηκε από Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis στις Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη