Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Γεωργιάδης: Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί είναι υπέρ της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση ξένων εργατών γης

«Το αίτημα για τη νομιμοποίηση των εργατών γης στην Ελλάδα αποτελεί, διαχρονικά, επίσημο αίτημα όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ελλάδος».

Αυτό δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνης Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι αγροτικοί φορείς έχουν ερωτηθεί και είναι ενήμεροι πριν κατατεθεί η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία στη χώρα μας σε παράνομους μετανάστες οι οποίοι εργάζονται τα τρία τελευταία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Αφορμή της αντίδρασης του κ. Γεωργιάδη ήταν η αμφισβήτηση του εισηγητή των Σπαρτιατών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, Πέτρου Δημητριάδη για το «αν είχαν ενημερωθεί οι αγροτικοί συνεταιρισμοί», και οι αναφορές του ότι «με την τροπολογία, η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα στους παράνομους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, δίνοντας τους κίνητρα».

Η σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, η ψήφιση του οποίου αναμένεται να διεξαχθεί την Τρίτη.

Πηγή: iefimerida.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη