Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Γιατροί και νοσηλευτές από την Θράκη στην Αθήνα (ονόματα), ειδήσεις από Τουρκία και Βουλγαρία

Έμπειρες γιατροί και νοσηλεύτριες από νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης βρίσκονται στην Αθήνα για να συνδράμουν στη φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ του Σισμανόγλειου.

Η ανακοίνωση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης:

Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας επιθυμεί να ευχαριστήσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, τα οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανταποκρινόμενα στις προκλήσεις της πανδημίας που μας χτυπά με ένα ακόμα σφοδρό κύμα, συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19, αποστέλλοντας έμπειρους ιατρούς και νοσηλευτές με στόχο να συνδράμουν το δοκιμαζόμενο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Αττικής και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ-COVID του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου.

Η υψηλής κατάρτισης και έμπειρη ομάδα, απαρτίζεται από τις γιατρούς Λαζανά Ιωάννα, Παξινού Νικολέτα, (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) και την ιατρό Αμανατίδου Αναστασία και τις νοσηλεύτριες Κουτούμπα Θεοδώρα, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Ραφτοπούλου Όλγα (Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης), οι οποίες έδωσαν άμεσα το «παρών» στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της νόσου COVID 19 στο Σισμανόγλειο.

Με αυτήν την αποστολή και με διάθεση αλληλεγγύης, «επιστρέφουμε» τις πράξεις αλτρουισμού γιατρών από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες, όταν η περιοχή μας το είχε απόλυτη ανάγκη.

Θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στα παραπάνω στελέχη που προσέφεραν άμεσα τις υπηρεσίες τους στις κρίσιμες αυτές στιγμές, δείχνοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς του προσωπικού του Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους Διοικητές κ. Ρούφο και κα Ροφαέλα για την άμεση ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία.

Έκκληση στους Τούρκους πολίτες να πουλήσουν χρυσό ή τις οικονομίες τους σε ξένο συνάλλαγμα προκειμένου να στηρίξουν την κλυδωνιζόμενη τουρκική λίρα απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του συνεδρίου του κόμματός του, AKP.

Ενώ κάλεσε και τις τουρκικές εταιρείες να επαναπατρίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από το εξωτερικό καθώς η λίρα καταποντίζεται. «Καλώ τους πολίτες μας να επενδύσουν το ξένο συνάλλαγμά τους και το χρυσό τους σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ινστιτούτου και να φέρουν τα κεφάλαια αυτά στην οικονομία και την παραγωγή», είπε ο Ερντογάν. «Μην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι είμαστε τελειωμένοι, ότι βυθιζόμαστε ή πεθαίνουμε. Θα παραμείνουμε ισχυροί απέναντι στα κύματα σοκ».

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες της Τουρκικής αστυνομίας, 2 άτομα που βρίσκονταν στο ταξί που σταμάτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Esetçe των Ιπσάλων, μετά από έλεγχο που τους έγινε, συνελήφθησαν γιατί ήταν μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης της FETÖ. “.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν κοντά στα Τουρκοελληνικά σύνορα και ετοιμαζόταν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Παραμένουμε στην Τουρκία και στην γειτονιά μας, στην πόλη Κεσσάνη.

Το ηχητικό σύστημα οχήματος που έπαιζε πολύ δυνατή μουσική, οδήγησε την αστυνομία να το σταματήσει και να το ακινητοποιήσει αφού δεν διέθετε τα προβλεπόμενα έγγραφα και αδειοδοτήσεις.

Το ηχοσύστημα, κάλυπτε όλο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, είχε μεγάλο αριθμό ηχείων και έπαιζε στο διαπασών μουσική στην Κεσσάνη.

Πολίτες κατήγγειλαν το γεγονός το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε, ενώ έγραφε σε πινακίδα στο πίσω μέρος:

Ακούμε μουσική, όχι παραμύθια

Οι ομάδες επιθεώρησαν τη δύναμη του ηχοσυστήματος ενεργοποιώντας το κασετόφωνο του αυτοκινήτου, επέβαλαν πρόστιμο 288 TL στον οδηγό του οποίου το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο, το όχημα που απαγορεύτηκε από την κυκλοφορία αποσύρθηκε στο χώρο στάθμευσης του Kesan Driver Room.

Πάμε και στην Βουλγαρία στο τελωνείο Καπετάν Αντρέεβο που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας.

Το μεγαλύτερο λαθρεμπόριο νομισμάτων τα τελευταία 5 χρόνια εντοπίσθηκε από τους τελωνειακούς υπαλλήλους

Κατασχέθηκαν αδήλωτες 387.000 βρετανικές λίρες που πήγαιναν στην Τουρκία.

Τα χρήματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου ενός φορτηγού με τουρκική ταξινόμηση, που είχε προορισμό την Τουρκία.

Το φορτηγό φορτώθηκε με αγαθά, και μηχανήματα, από την Αγγλία και τη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν 91.000 λίρες κρυμμένες στο κάθισμα και τα υπόλοιπα χρήματα στο ταμπλό.

– Ευχαριστώ για την φιλοξενία της στήλης το focustonevro.gr

Ο Ακρίτας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη