Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Για πρώτη φορά ενδοσκοπική επέμβαση εγκεφάλου σε βρέφος στο ΠΓΝΑ

Πρώτη ενδοσκοπική επέμβαση εγκεφάλου σε βρέφος  πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν.Α. κατάφερε με επιτυχία να κάνει την ενδοσκοπική επέμβαση σε ένα μωρό 7 μηνών με εγκυστωμένο υδροκέφαλο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει:

“Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 16/09/2022, η Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης υπό την διεύθυνση του Επίκουρου Καθηγητή Νευροχειρουργικής-Παιδονευροχειρουργικής ΔΠΘ Μαυρίδη Ιωάννη, πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη ενδοσκοπική επέμβαση εγκεφάλου σε βρέφος 7 μηνών με εγκυστωμένο υδροκέφαλο.

Η επέμβαση αυτή με την βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
αποτελεί ορόσημο της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Νευροχειρουργικής κλινικής για την αναβάθμιση της παρεχόμενης νευροχειρουργικής φροντίδας στους ασθενείς και κατοίκους της Βορειοανατολικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στα παιδιά με νευροχειρουργικές παθήσεις.”

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη