Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με γαρίδες!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Η 25η Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στους απανταχού μακαρονάδες!!

Η World Pasta Day καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) με σκοπό να κάνει ευρύτερα γνωστή, τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.

Και επειδή “Είμαστε μακαρονάδες… πως να το κάνουμε”, εκμεταλευτείτε την αυριανή μέρα για να γιορτάσετε, φτιάχνοντας μια αγαπημένη μακαρονάδα! Τα Λιγκουίνι με γαρίδες!

Λιγκουίνι με γαρίδες και άρωμα Ιταλίας!

  • Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
  • Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα &15 λεπτά

          Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 800γρ. φρέσκες γαρίδες
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • Σάλτσα γαρίδας με ντομάτα
  • 50γρ. βούτυρο κρύο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα(προαιρετικά)

          Για τη μπισκ γαρίδας με ντομάτα

  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 καρότο σε μεγάλα κομμάτια
  • 3-4 κλωνάρια σέλερι(ή σέλινο)
  • 3-4 σκ.σκόρδο
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • 1 κ.σ.πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες ή από κονσέρβα
  • 1 κούπα νερό
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin