Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Γκαρά: «Ανάγκη για άμεση πληρωμή ειδικής ενίσχυσης καλλιεργητών βαμβακιού στο νομό Έβρου»

Ρυθμίσεις για την πληρωμή της Ειδικής Ενίσχυσης των βαμβακοκαλλιεργητών στον Έβρο αιτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με αναφορά που κατέθεσε, η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Στην Αναφορά επισυνάπτεται επιστολή των Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Έβρου (δείτε την παρακάτω), όπου παρουσιάζεται η αδυναμία επίτευξης ικανής ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης (150κιλά/στρέμμα) σε κάποια αγροτεμάχια καλλιέργειας βάμβακος στον Νομό. Επιπλέον, κατατίθεται το αίτημα της διόρθωσης της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2020, ώστε να καταστούν μη επιλέξιμα αγροτεμάχια, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το πλαφόν της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι η μη πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης, μεσούσης της πανδημίας και των περιορισμών που ισχύουν για την αντιμετώπισή της, δημιουργεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους αγρότες κι απειλεί τη βιωσιμότητά τους.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η κ. Γκαρά έχει πλείστες φορές αναφέρει το σοβαρό πλήγμα που δέχεται ο πρωτογενής τομέας από την οικονομική και υγειονομική κρίση, τα ελλιπή μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης της ΝΔ, και την ανάγκη άμεσης και συνεχούς στήριξης κι ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.

Η επιστολή των Αγροτικών Συνεταιρισμών:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη