Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Γκαρά: «Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει όνομα και αυτό είναι Κυριάκος Μητσοτάκης»

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πραγματική οικονομία και το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στη χώρα, επισήμανε για μία ακόμη φορά η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά την ομιλία της στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τον ευφάνταστο τίτλο «φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας τη ελληνικής οικονομίας».

Στην τοποθέτησή της η κα Γκαρά τόνισε πως το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρουσφετολογικές διατάξεις, τροπολογίες που οι Υπουργοί δεν έχουν καν το σθένος να
υπερασπισθούν στη Βουλή, αλλά και μέτρα αποσπασματικά που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Παράλληλα, η Βουλευτής από τον Έβρο στάθηκε και στην περικοπή συντάξεων στην οποία προχωρά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποφασίζοντας την καταβολή των αναδρομικών των συντάξεων «κουρεμένων» σε ποσοστό τουλάχιστον 60%. Αντί για 3,9 δις που οφείλει στους συνταξιούχους η Κυβέρνηση, αποφάσισε να καταβάλλει μόλις 1, 4 δις.

Ταυτόχρονα η κα Γκαρά στάθηκε και στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ώστε να υπάρξει ένα διευρυμένο προστατευτικό πλαίσιο που θα εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2020 και είναι απολύτως αναγκαίο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Μάλιστα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει αυξημένη κρατική επιδότηση για τους δανειολήπτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές
ομάδες, ενώ προσδιορίζεται ρητά η αυτοματοποιημένη διαδικασία υπολογισμού των δόσεων της ρύθμισης.

«Η άρνησή σας μέχρι και σήμερα, δύο μέρες πριν τη λήξη της προηγούμενης ρύθμισης, δεν φανερώνει μόνο την άγνοιά σας για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική οικονομία, στη μικρομεσαία επιχείρηση και την ελληνική οικογένεια, αλλά φανερώνει και την αναλγησία σας απέναντι στους Έλληνες πολίτες και κυρίως στη μικρή και μεσαία τάξη. Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει όνομα και αυτό είναι Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γκαρά σχετικά με την άρνηση της Κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, η κα Γκαρά αναφέρθηκε και στην τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα δηλώνοντας προς τη μεριά της Κυβέρνησης πως «η
μεταφορά πληρωμής στον καταναλωτή θα επιφέρει κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα καύσιμα έως και δύο ευρώ το λίτρο. Επίσης, η ελάφρυνση δεν αφορά στους επισκέπτες. Σε μια δύσκολη περίοδο για τα νησιά μας δίνετε άλλο ένα χτύπημα, υπονομεύοντας αναπτυξιακές πολιτικές για τη νησιωτικότητα. Αυξάνετε το κόστος, καθιστώντας τα νησιά λιγότερο ανταγωνιστικά».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email