Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Γκαρά: Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις της ΝΔ καταστρατηγεί στο συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι

«Η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, φέρνουν λαϊκές αντιδράσεις κι επιχειρεί να τις φιμώσει. Νομοθετείτε υποκινούμενοι από τον φόβο του λαού, που διεκδικεί κι αγωνίζεται», ανέφερε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Η κα Γκαρά, επίσης, τόνισε πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποδεικνύει το αυταρχικό προσωπείο της Κυβέρνησης, αλλά και την πλήρη κυριαρχία του ακροδεξιού θύλακα εντός ΝΔ.

Η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην ομιλία της στις πληγές που η Κυβέρνηση έχει προκαλέσει στην οικονομία και την κοινωνία, ήδη πριν από την υγειονομική κρίση, σημειώνοντας πως επειδή εξυπηρετεί συγκεκριμένες ελίτ και συμφέροντα, προσπαθεί με αντισυνταγματικά νομοθετήματα να αποτρέψει την κοινωνική διαμαρτυρία.

Ταυτόχρονα, η κα Γκαρά επισήμανε πως η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να χτυπήσει την ανομία που προκαλούν τα ίδια της τα στελέχη, που με τα σκάνδαλά τους κλυδωνίζουν την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, αλλά νοιάζεται πρωτίστως να φιμώσει τους πολίτες που αγωνίζονται και αντιδρούν στις πολιτικές της.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κα Γκαρά τόνισε πως η Κυβέρνηση για μία ακόμη φορά εγκλωβίζεται στις αυταρχικές, οπισθοδρομικές ιδεοληψίες της και αναλώνεται σε φθηνούς πολιτικαντισμούς για να ικανοποιήσει το συντηρητικό κοινό της, αγνοώντας πλήρως τις επισημάνσεις της Ένωσης Εισαγγελέων, των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και της Επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής που μιλούν για αντισυνταγματικές διατάξεις στο νομοσχέδιο. «Δυστυχώς δεν σας αγγίζουν αυτά διότι ποτέ δεν είχατε σε προτεραιότητα την υπεράσπιση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, των θεσμών, των δικαιωμάτων, της ίδιας της κοινωνίας και των αναγκών της», ανέφερε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας η κα Γκαρά επισήμανε πως απέναντι στον φόβο, την καταστολή και τον αυταρχισμό που προσπαθεί να σπείρει η Κυβέρνηση η δημοκρατική απάντηση και η δημοκρατική εγρήγορση των πολιτών θα είναι αμείλικτη. Συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική παράταξη του τόπου δεν θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση της ΝΔ να γυρίσει και πάλι αυτόν τον τόπο στην οπισθοδρόμηση και τη χρεοκοπία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη