Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Γκουγκουσκίδου για Μαυρίδη: Επιδιώκει να βγάλει κέρδος από άτομα με αναπηρία

Με μια ανακοίνωση που φέρει τίτλο “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;” η η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας, Τόπος να ζω» κατηγορεί το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη ότι επιδιώκει κέρδος από άτομα με αναπηρία. Η κ. Γκουγκουσκίδου αναφέρει ότι γίνονται αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες από τη σύζυγο του Δημάρχου και την αδελφή αντιδημάρχου που ξεκινούν ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, ανταγωνιστική της υπάρχουσας Δημοτικής.

Η ανακοίνωση της κ. Γκουγκουσκίδου

Αποσβολωμένοι οι πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας παρακολουθούν εμβρόντητοι τις τελευταίες ημέρες τις αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Δημάρχου κ. Βασίλη Μαυρίδη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, η σύζυγος του Δημάρχου, συνεταιρικά με την αδελφή του αντιδημάρχου Αρχοντή Αρχοντίδη, μέχρι πρόσφατα αρμόδιου για τις κοινωνικές δομές του Δήμου, ξεκινούν κερδοσκοπική επιχειρηματική δραστηριότητα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, ανταγωνιστική της υπάρχουσας Δημοτικής, που προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Δήμαρχος αντί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να βελτιώσει τη Δημοτική Δομή ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, ώστε να προσφέρει ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες, αντί να προσπαθήσει σοβαρά ώστε να καλυτερεύσουν συνολικά οι κοινωνικές δομές, αντί να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα χρόνια μεγάλα προβλήματα των δημοτών, επιδιώκει να βγάλει κέρδος από τα άτομα με αναπηρία και τις κουρασμένες οικογένειές τους.

Το γεγονός είναι πρωτόγνωρο και εξοργιστικό. Δήμαρχος εν ενεργεία “να επενδύει” μέσα στη δημαρχιακή του θητεία σε επιχείρηση ανταγωνιστική Δημοτικής Δομής. Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να αρκεσθεί στις σημαντικές αμοιβές που παίρνει από την πολιτεία, στα δεκάδες ακίνητά του και να αφήσει, τουλάχιστον όσο είναι δήμαρχος, τις υπηρεσίες που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία στις Δημοτικές και Δημόσιες Δομές.
Η τοπική κοινωνία δεν θα του επιτρέψει να κερδοσκοπήσει πάνω στον πόνο και τα προβλήματα των ευάλωτων ανθρώπων.
Καλούμε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, δημοσιογράφους να υπενθυμίσουν στον άπληστο δήμαρχο ότι ο θεσμικός του ρόλος είναι να στηρίζει τις Δημοτικές Δομές και όχι να τις ανταγωνίζεται. Όλα δεν είναι κέρδος.
Εμείς θα υπερασπισθούμε τις Δημοτικές Κοινωνικές Δομές και δεν θα επιτρέψουμε το ξεχαρβάλωμά τους εκ των έσω. Αντίθετα ζητούμε την πλήρη στελέχωσή τους, την κτιριακή τους επάρκεια και την οργανωτική τους ανασυγκρότηση.

Ορεστιάδα 1 Ιουνίου 2020
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη