Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Γ. Ζαμπούκης: «Η πτήση Αλεξανδρούπολη – Ηράκλειο θα εκτελείται κανονικά και αυτό το καλοκαίρι, δεν καταργείται»

Τέλος καλό όλα καλά…Αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος μετά τα όσα ελέχθησαν τις προηγούμενες ημέρες και την πληροφορία που προέκυψε, ότι η αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Ηράκλειο δεν θα πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι. Η είδηση αυτή θορύβησε τους τουριστικούς παράγοντες της περιοχής και την δημοτική αρχή κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες περί του αντιθέτου και προσπαθώντας να πείσουν τους αρμοδίους, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε αναστάτωση και αρνητικό κλίμα και στις δυο περιοχές, καθώς η πτήση αυτή είχε ενδιαφέρον και ανταπόκριση και για τις δυο αγορές.

Η σύνδεση του Έβρου με το Ηράκλειο δεν είναι μια απλή σύνδεση αποτελεί πολλά περισσότερα ανάμεσα στους δύο νομούς για την σχέση που έχει αναπτυχθεί σε Θράκη και Κρήτη εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό το γεγονός θέλησε να καταστήσει σαφές ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης αποστέλλοντας μάλιστα και τις σχετικές επιστολές προς την αεροπορική εταιρία, εξηγώντας της τα πλεονεκτήματα που έχουν θεμελιωθεί και έχουν κατακτηθεί κυρίως στο κομμάτι της εξωστρέφειας, της τόνωσης της τουριστικής κίνησης και της άρσης της απομόνωσης μιας πόλης, που έχει μπει πια στο κάδρο των διεθνών εξελίξεων και εστιάζοντας παράλληλα και στις αρνητικές συνέπειες που θα έχει μία τέτοια διακοπή. 

Ο κύριος Ζαμπούκης γνωστοποίησε, ότι τελικά το αίτημα του περί επανεξέτασης μιας τέτοιας απόφασης και δρομολόγησης των ανάλογων πτήσεων καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιρού, έγινε δεκτό από την αεροπορική εταιρία και έτσι οι πτήσεις θα γίνονται κανονικά, δεν καταργούνται και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίζουν τις διακοπές και τις επισκέψεις τους, από και προς το Ηράκλειο, κάνοντας τις κρατήσεις τους μετά τις 31 Μαρτίου. Ο «Δημόκριτος» θα συνεχίσει να  επικοινωνεί με το «Νίκος Καζαντζάκης» και έτσι οι επιβάτες θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται.

Η πληροφόρηση αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο, οποίος ανέφερε, πως και αυτή η προσπάθεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά και άλλων που γίνονται, ώστε ο δήμος Αλεξανδρούπολης να αποτελεί επιλογή και προορισμό και αυτό το καλοκαίρι αλλά και τους υπολοίπους μήνες, εκφράζοντας μάλιστα την βεβαιότητα του, ότι και αυτή η σεζόν θα αποτυπωθεί με θετικό πρόσημο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη