Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Γ. Οικονόμου: Τον Οκτώβριο ξεκινούν τα έργα επέκτασης του φράκτη στον Έβρο

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης του φράκτη στον Έβρο

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης του φράκτη στον Έβρο, ενώ μίλησε για τις άμεσες ενέργειες που γίνονται ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στους δρόμους, αναφέροντας ότι «επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο αλλαγής και δομών στην Ελληνική Αστυνομία, για να ανταποκριθεί πολύ πιο ουσιαστικά, πρακτικά και αποτελεσματικά και στη μορφή, τη διάσταση που έχει πάρει η πόλη της Αθήνας».

Ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στο «Action 24», αναφέρθηκε αναλυτικά στο μεταναστευτικό, τις εργασίες στον φράκτη του Έβρου, τις νέες ταυτότητες, την παραβατικότητα των ανηλίκων, την οδική ασφάλεια και την ενίσχυση της ασφάλειας με την ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού στις γειτονιές.

Συγκεκριμένα είπε:

Υπάρχει μεταναστευτική πίεση σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ιταλία, υπάρχει και στη χώρα μας, με ροές κυρίως από τη θάλασσα, από τα θαλάσσια σύνορά μας, πολύ λιγότερο στον Έβρο. Η Ελληνική Πολιτεία ακολουθεί με προσήλωση την πολιτική μας στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό, την πολιτική που έχει εφαρμόσει αυτή η Κυβέρνηση.

Μια πολιτική αυστηρή, αλλά δίκαιη, που θωρακίζει τα σύνορα, προσπαθεί να κάνει αποτροπές και που βεβαίως σώζει ζωές, όπου και όποτε χρειάζεται. Στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε και χθες στο ΚΥΣΕΑ τις τελευταίες εξελίξεις. Γίνεται τεράστια προσπάθεια μιας καλύτερης συνεννόησης και με την Τουρκία προς την κατεύθυνση αυτή, που θα είναι κομβική στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών και των παράνομων ροών.

Από εκεί και πέρα, όλος ο προγραμματισμός της Ελληνικής Κυβέρνησης για το Φράχτη στον Έβρο εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος. Πιστεύω ότι μέσα στον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου, θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα πρώτα κομμάτια του Φράχτη κατά μήκος του ποταμού, εκεί που έχει οριοθετηθεί και αποφασιστεί ότι θα επεκταθεί.

Συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση θωράκισης των συνόρων, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε δυνατότητα που υπάρχει, τόσο για το Φράχτη όσο και για τα εποπτικά μέσα. Παράλληλα, φυσικά, με τις πολύ εντατικές περιπολίες και επιτηρήσεις από τους συνοριοφύλακές μας, από τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο και ολόκληρη τη Θράκη, όπως κάνουν παντού στα σύνορά μας.

Οι εργασίες του Φράχτη έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό: πρόδρομες, χωματουργικές, καθορισμού, το που θα μπουν τα κομμάτια. Τα πρώτα κομμάτια του Φράχτη, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε -είχαμε και μία συνάντηση στο Υπουργείο με τους εκπροσώπους των εταιρειών που είναι ανάδοχοι του έργου πριν από 4-5 μέρες- θα αρχίσουν να τοποθετούνται τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι κανονικά αυτό που είχε προγραμματιστεί. Θα είμαστε απολύτως εντός για το μεγαλύτερο κομμάτι, το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασης του Φράχτη. Και να δούμε μετά την πιθανότητα περεταίρω επέκτασής του, καθώς αποτελεί αταλάντευτη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης όπως ξέρετε, όσο περισσότερο και όπου τεχνικά είναι δυνατόν, ο Έβρος να θωρακιστεί ακόμη καλύτερα.

Έχουμε ανοιχτό μέτωπο με τους λαθροδιακινητές και όσο καλύτερη είναι η συνεργασία όλων των κρατικών Αρχών και της Τουρκίας και των υπόλοιπων χωρών που συνορεύουμε, νομίζω τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε και τόσο πιο καλά αποτελέσματα θα έχουμε.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη