Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αναστάτωση στον κλάδο των σχολικών καθαριστριών λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι οριστικοί πίνακες με τα ονόματα του προσωπικού καθαριότητας που θα στελεχώσει την φετινή χρονιά τις σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Φαίνεται λοιπόν να κλείνει έτσι μία περιπετειώδης διαδικασία με πολλές αλλαγές στην πορεία της, πάραυτα παραμένουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου πρόκειται να υπογράφουν οι συμβάσεις μεταξύ των καθαριστριών και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Αδιευκρίνιστο παραμένει που θα τοποθετηθούν και με ποια κριτήρια οι καθαρίστριες.
Το αίτημα των περισσότερων εξ αυτών είναι να παραμείνουν στις θέσεις και στα σχολεία τα οποία βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται όμως ότι τα νέα δεδομένα μπορεί να επιφέρουν μετακινήσεις στο προσωπικό καθαριότητας, κάτι που με την σειρά του θα προκαλέσει αναστάτωση και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα.

Η επιθυμία να παραμείνουν οι καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες που ήταν τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί και επιθυμία των περισσότερων διευθυντών. Όλα δείχνουν όμως ότι όσες υπογράψουν σύμβαση για μερική απασχόληση θα τοποθετηθούν πιθανότατα σε νηπιαγωγεία, όπου υπάρχει μικρότερος όγκος δουλειάς, ενώ όσες υπογράψουν σύμβαση πλήρους απασχόλησης θα τοποθετηθούν σε δημοτικά σχολεία.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα από τον Δήμο, όπου χρειαστεί να γίνουν υπερωρίες, αυτές να πληρωθούν. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι πρόθυμοι οι άνθρωποι του Δήμου να εξαντλήσουν αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο είναι καθόλα νόμιμο. Η αναγκαιότητα να υπάρχουν καθαροί χώροι, ειδικά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα με την πανδημία, αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Εξού και ο ρόλος των καθαριστριών καθίσταται εξίσου σημαντικός και για αυτό επιβάλλεται ο Δήμος να ενσκύψει πάνω στα ζητήματα που έχουν προκύψει για να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τον οριστικό πίνακα αποτελεσμάτων:

https://www.alexpolis.gr/oristikoi-pinakes-soch-3-25-8-2020/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη