Δήμος Ορεστιάδας: Σύσκεψη για θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης αναφορικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την επαγγελματική εκπαίδευση. Συμμετείχαν ο κ. Βούτσινος Γεώργιος Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, μαζί με τους συνεργάτες του και τους διευθυντές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που λειτουργούν στους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις στα ερωτήματα των διευθυντών αναφορικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς επίσης, διερευνήθηκαν και οι δυνατότητες δημιουργίας νέων τμημάτων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Ορεστιάδας.

Στις 15/07/2021, στο Δήμο Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασιλείου, του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας κ. Βούτσινου Γεώργιου, συνοδευόμενου από συνεργάτες του και διευθυντών των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ημερήσιων- εσπερινών ΕΠΑ.Λ, Δ.Ι.Ε.Κ και εργαστηριακών κέντρων) που λειτουργούν στους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.

Έγινε αναλυτική αναφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση, δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις στα ερωτήματα των διευθυντών, οι οποίοι κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των δομών που διευθύνουν.

Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες δημιουργίας νέων τμημάτων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, που με την τεράστια εμπειρία τους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση μιας ουσιαστικής και εποικοδομητικής συζήτησης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin