Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Δήμος Σουφλίου: Έργο 2,2 εκ.€ για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο των ορεινών οικισμών

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου και του αναδόχου «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΟΝ. Α.Τ.Ε.», για το έργο που αφορά σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Διαδημοτικό Οδικό Δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τους ορεινούς οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου στο πρόσφατο παρελθόν.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.245.000,00€ με ΦΠΑ θα αφορά την αποκατάσταση των ιρλανδικών διαβάσεων στους οικισμούς Μεσημερίου, Γονικού, Σιδηροχωρίου και Αγριάνης καθώς και παρεμβάσεις στα τεχνικά των οδών Μικρού Δερείου, Γέρικου, Μεσημερίου ,Γονικού, Μεγάλου Δερείου, Πετρολόφου.

Σε ανακοίνωση του  Δήμου Σουφλίου επισημαίνεται:

«Η αποκατάσταση της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ταυτόχρονα  όμως η αποκατάσταση των ζημιών αφορά και στην εξάλειψη των σοβαρών προβλημάτων στις μετακινήσεις και τις μεταφορές για την ομαλή διεξαγωγή της καλλιέργειας των προϊόντων του ορεινού μας Δήμου, καθώς ως ορεινή και αγροτική περιοχή ο Δήμος Σουφλίου στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη