Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Δίκτυα φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της χώρας, και στην ΑΜΘ, εντός της επόμενης πενταετίας

Την περαιτέρω διάδοση και διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της enaon EDA για την περίοδο 2024-2028.

Συγκεκριμένα, η ενοποιημένη πλέον και υπεύθυνη για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας διαχειρίστρια εταιρεία σχεδιάζει, βάσει του προγράμματος ανάπτυξης, συνολικές επενδύσεις της τάξης των 769 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία με την ανάπτυξη 2.625 χιλιομέτρων νέων δικτύων και 113.663 νέες συνδέσεις.

Οι επενδύσεις αφορούν σε έργα ανάπτυξης, έργα σύνδεσης, έργα ασφάλειας και ενίσχυσης του δικτύου, έργα εξοικονόμησης ενέργειας, έργα ψηφιοποίησης καθώς και άλλες επενδύσεις. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα ενσωματώνει επενδύσεις στο σύνολο των περιφερειών της χώρας με τα περισσότερα κεφάλαια να διατίθενται στην Αττική (175.2 εκατ. ευρώ) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (129.1 εκατ. ευρώ) και η Θεσσαλία (105.5 εκατ. ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η την «μερίδα του λέοντος» των σχεδιαζόμενων επενδύσεων θα απορροφήσουν τα έργα ανάπτυξης και σύνδεσης, δεδομένου ότι αθροίζονται για το σύνολο των 10 περιοχών (Αττική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα) σε 572.6 εκατομμύρια ευρώ.

Σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, ο προϋπολογισμός της πενταετίας ανέρχεται σε 64.3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την ανάπτυξη νέων δικτύων συνολικού μήκους 332 χιλιομέτρων με τις νέες συνδέσεις στις 14.850 και την διείσδυση του φυσικού αερίου στη Δημοτική Ενότητα Σώστου και Δημοτική Ενότητα Ορεστιάδος.

Πηγή: news247.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη