Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Δαδιά: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα πρώτα διασωθέντα ζώα του δάσους (photo)

Χελώνες, φρύνοι και μικρά ερπετά έχουν ήδη περισυλλεγεί από τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης ΑΝΙΜΑ, που βρίσκεται σε αποστολή στο πυρόπληκτο δάσος Δαδιάς, στον Έβρο, και δημοσιεύει τις πρώτες συγκλονιστικές εικόνες από την πανίδα που γλύτωσε από τις φλόγες οι οποίες έζωσαν το Εθνικό Πάρκο. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, κάποια από τα ζώα φέρουν εγκαύματα και είναι κατάμαυρα.

«Από σήμερα το πρωί αποστολή της ΑΝΙΜΑ, με τον Γρηγόρη Μαρκάκη, κτηνίατρο, και τους Ηλία Νικολάου και Μαρία Καλλιντέρη, έμπειρους διασώστες, βρίσκονται στη Δαδιά, έχοντας μεταφέρει φαρμακευτικό υλικό και άλλα απαραίτητα ώστε να στηθεί Σταθμός Α Βοηθειών για πυρόπληκτα άγρια ζώα», αναφέρει σε ανάρτησή της η ΑΝΙΜΑ και προσθέτει:

«Η ομάδα θα πλαισιωθεί άμεσα από εξιδεικευμένους κτηνιάτρους της Μονάδας Εξωτικών και Αγριων Ζώων της Κτηνιατρικης Σχολής του Α.Π.Θ., για την παροχή ιατροφαρμακευτικης περίθαλψης και νοσηλεία των άγριων ζώων που χρήζουν βοήθειας στην περιοχή, σε συνεργασία με τους τοπικούς κτηνίατρους. Ολο το εγχείρημα είναι υπο την αιγίδα του ΥΠΕΝ και του ΟΦΥΠΕΚΑ».

Ήδη από τις πρώτες ώρες έχουν περισυλλεγεί χελώνες, φρύνοι και μικρά ερπετά. Για την ώρα το κομμάτι του δάσους όπου φωλιάζουν οι μαυρόγυπες φαίνεται ασφαλές, σύμφωνα με τον Σύλλογο, «αλλά θα μείνουμε εκεί μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι το κακό τελειώσει».

ΠΗΓΗ: greenagenda.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη