Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Δείτε τι ισχύει για τα αεροπορικά και οδικά ταξίδια! Τι γίνετε με τα σύνορα με Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία και τον κύριο Χαρδαλιά ισχύουν τα παρακάτω:

Σε σχέση με τις αεροπορικές πτήσεις, εκδόθηκαν νέες Notams που περιλαμβάνουν την παράταση της απαγόρευσης πτήσεων για συγκεκριμένους προορισμούς στο εξωτερικό.

Επεκτείνεται η αναστολή πτήσεων εξωτερικού από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Την ίδια στιγμή, παραμένει σε ισχύ και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών.

Συγκεκριμένα, με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία, ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες αεροπορικές οδηγίες.

Συνολικά πέντε νέες Notams.

Πρώτον, επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 τα μεσάνυχτα, η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Δεύτερον, παρατείνεται ως τις 14 Ιουνίου 2020 τα μεσάνυχτα, η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Τρίτον, η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την ελληνική επικράτεια, όσον αφορά την Τουρκία, επεκτείνεται ως τις 14 Ιουνίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Τέταρτον, επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, οι αφίξεις-αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει ως τις 31 Μαΐου 2020 τα μεσάνυχτα.

Και τέλος, παραμένει σε ισχύ ως τις 31 Μαΐου 2020 τα μεσάνυχτα, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη