Δερμεντζόπουλος: Ο νομός Έβρου χρειάζεται ένα ειδικό οικονομικό προσαρμοσμένο στα γεωγραφικά του χαρακτηριστικά

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για τη ψήφιση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021» μίλησε ο βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος. Στην ομιλία του ανέφερε αναλυτικά στοιχεία, συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, που προκύπτουν από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Οικονομικών και αφορούν την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του COVID-19.

Η οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων όπως αυτή αποτυπώνεται στην Εργάνη (Αναστολές, Δώρου του Πάσχα, Ειδική αποζημίωση των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, Πρόγραμμα Συν-Εργασία), την Επιστρεπτέα Προκαταβολή (1-4), τις Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (1-4). Μέτρα στήριξης αθροιζόμενα με τα ποσά του ΤΕΠΙΧ ΙΙ & του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων ύψους 86,6 εκατομμυρίων Ευρώ. Στην ομιλία του τόνισε επιπλέον την αναγκαιότητα για ένα ειδικό πρόγραμμα για τον Νομό Έβρου, λόγω της διαχρονικής οικονομικής αιμορραγίας που αντιμετωπίζει η εγχώρια τοπική επιχειρηματικότητα από τη γειτνίαση με δυο χώρες με διαφορετικά οικονομικά χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαχείριση του μεταναστευτικού και στις κινήσεις της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα, όπως επίσης και στην ανάγκη ενίσχυσης της Εθνικής Άμυνας με την αύξηση των δαπανών για τη νέα χρονιά και τις προσλήψεις των Μόνιμων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Τέλος, αναφέρθηκε σε ζητήματα του Υπουργείου Παιδείας, όπως το διορισμό σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών που προβλέπεται με τη νέα χρονιά αλλά και την προμήθεια του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin