Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό έργο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, καθώς προχωρά η διαδικασία δημοπράτησης για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων αντισφαίρισης στον Δυτικό Τομέα της πόλης.
Το έργο αφορά την αξιοποίηση χώρου στο Ο.Τ. 594Β, επί των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας και Κουταβού, σε έκταση 9.377 τ.μ. και περιλαμβάνει την κατασκευή επτά γηπέδων τένις, κτιρίου στέγασης του Ομίλου Αντισφαίρισης Αλεξανδρούπολης, αποδυτηρίων, χώρων υγιεινής, αναψυκτηρίου, κερκίδων, φωτισμού, περίφραξης και χώρου στάθμευσης.
Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται σε 2,78 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός με ΦΠΑ φτάνει τα 3,45 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2021–2027.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 19 Ιουνίου 2026, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουνίου. Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αναμένεται να ενισχύσει τις αθλητικές υποδομές της Αλεξανδρούπολης και να προσφέρει έναν σύγχρονο χώρο άθλησης για συλλόγους, αθλητές και δημότες.



Κ.Π.









