Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοτικά συμβούλια Ορεστιάδας σε ώρες απαγορευτικές για τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης – Έντονες διαμαρτυρίες για αλλαγή προγραμματισμού

Στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν κρύβουν την δυσφορία τους, ζητώντας από την δημοτική αρχή να αλλάξει τακτική και προγραμματισμό, αλλά όπως λένε μέχρι στιγμής «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» . Τι και αν το είπαν μία, τι και αν το είπαν δύο, τι και αν το είπαν τρεις…μάταια…Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Ορεστιάδας ορίζονται σε ώρες που δεν εξυπηρετούν τους δημοτικούς συμβούλους, με την αντιπολίτευση σύσσωμη να εκφράζει σοβαρές ενστάσεις, λέγοντας πως οι μεσημεριανές ώρες είναι απαγορευτικές για την συμμετοχή της, καθώς οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι εργάζονται και δεν μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους.

Θεωρώντας, πως η παρουσία της αντιπολίτευσης είναι απαραίτητη για τις συνεδριάσεις, για την ομαλή αλλά κυρίως σωστή διεξαγωγή τους, δεν πρέπει η διοίκηση να βάζει δημοτικά συμβούλια σε ώρες που δεν βολεύουν γενικά, ώστε και οι υπόλοιπες παρατάξεις να είναι σε θέση να ασκούν το ρόλο τους με συνέπεια και υπευθυνότητα, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές και υπονοούμενα, ότι μετά από τόσες επισημάνσεις στο δήμαρχο για αλλαγή της ώρας, εσκεμμένα δεν κάνει αποδεκτή την πρόταση και το εύλογο αίτημα της αντιπολίτευσης.    

Όλες οι παρατάξεις έχουν εξηγήσει τους λόγους και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και με έντονο ύφος, για τους οποίους δεν μπορούν να παραστούν σε αυτές τις ώρες, ενώ είναι επιθυμία τους να παρευρίσκονται και να εκφράζουν τις απόψεις και τις θέσεις τους, προς όφελος της δημοκρατίας και του δήμου.

Η δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα Τόπος να Ζω» Χρήστου Λεβέντη, είναι ενδεικτική του κλίματος που έχει διαμορφωθεί:

“Μπορεί κάποιοι να αναγνωρίζουν ότι Τετάρτη είχα και έχω χειρουργεία και δεν μπορούσα να παραβρεθώ στην τακτική και όχι επείγουσα (το επισημαίνω) συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, όμως από ότι εισπράττω πολλοί συμπολίτες μου θα επιθυμούσαν να με ακούσουν μάλιστα.

Επίσης δεν φτάνει αυτό έχουμε εκ νέου την Τρίτη 25/6 Δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα στις 13:30 το μεσημέρι, και εν συνεχεία στις 15:00 Λογοδοσία.

Μας αναγκάζει δηλαδή να φύγουμε από την εργασία μας από την οποία βιοποριζόμαστε.

Να επισημάνω, ότι όλοι μας έχουμε το ίδιο πρόβλημα, με αυτήν την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Προσωπικά θα περίμενα μεγαλύτερη κατανόηση λόγω της φύσης της δουλειάς μου και μάλιστα όταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι συνάδελφος.

Με οδηγεί στην σκέψη ότι συμβαίνει εσκεμμένα.

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο στον Δήμο μας, ποτέ στο παρελθόν από ότι γνωρίζω δεν υπήρχαν ανάλογες καταστάσεις.

Λυπάμαι!!!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη