Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Διάγγελμα Μακρόν: Σε lockdown από την Παρασκευή όλη η Γαλλία – Ανοιχτά τα σχολεία

Την επιβολή lockdown από την Παρασκευή (30/10) στη Γαλλία, προκειμένου να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν έως την 1η Δεκεμβρίου.

Ανοιχτά θα μείνουν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν με τηλεμαθήματα. Μπαρ και εστιατόρια θα είναι κλειστά. Ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα καταστήματα που πωλούν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Όπου είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι θα εργάζονται με τηλεργασία. Απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών από νομό σε νομό.

Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους και για να κυκλοφορούν έξω θα απαιτείται να έχουν μαζί τους σχετικό δικαιολογητικό έγγραφο. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για ιατρικούς λόγους, για εργασία, μετάβαση στο σχολείο, απαραίτητες αγορές ή για άσκηση μια ώρας ημερησίως.

“Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Γαλλία θα είναι πιο σοβαρό και θανατηφόρο από το πρώτο”, τόνισε ο Μακρόν και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία από την έναρξη της πανδημίας και μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν πάνω από 36.000 νέα κρούσματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι χωρίς μέτρα, ακολουθώντας την λεγόμενη ανοσία της αγέλης, η χώρα θα φτάσει σε 400.000 θανάτους σε λίγους μήνες και διεμήνυσε ότι «ποτέ η Γαλλία δεν θα υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική».

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη