Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην παρουσία του «Αrc Εndurance» και τη Βάση

Διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του «Αrc Εndurance» και τη βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το απόγευμα. Πιο αναλυτικά η επιτροπή στο κάλεσμα της αναφέρει:

Για άλλη μια φορά το τερατώδες οχηματαγωγό «arc endurance» έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ξερνώντας όπλα, που άλλα φανερά, άλλα κρυφά, θα φτάσουν στο Ουκρανικό μέτωπο. Η «Σούδα του Βορά» σε πλήρη λειτουργιά δηλαδή για άλλη μια φορά, μέσα σε σιγή ασυρμάτου όμως αυτή τη φορά, προφανώς με εντολές άνωθεν προς τα ΜΜΕ αλλά και τους κατά τα άλλα λαλίστατους τοπικούς άρχοντες, «συνήθεις ύποπτους» ως διαφημιστές της Ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Την ώρα που το πρόσφατο περιστατικό στα ουκρανοπολωνικά σύνορα δείχνει ότι το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ κρέμεται «από μια κλωστή», η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, που «επαυξάνουν», αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, με ειδικό ρόλο στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση.

Όλοι αυτοί σπρώχνουν τη χώρα όλο και πιο βαθιά στο στόμα του λύκου, την ώρα που ο κίνδυνος «φωνάζει» από παντού! Λοιδορούν ή προσπαθούν να καπηλευτούν τα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού. Τον καλούν να σηκώσει σημαίες ξένες προς τα συμφέροντά του, παρουσιάζοντας ως «ρεαλισμό» και «μονόδρομο» την πολιτική της βαθύτερης εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που αποδεδειγμένα οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες και νέα δεινά.

Η «Λερναία Ύδρα» της εμπλοκής έχει πολλά κεφάλια, αλλά τον ίδιο ένοχο: Είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης, που βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τα συμφέροντα του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στα σχέδια της κυβέρνησης, των σημερινών και επίδοξων κυβερνητικών «σωτήρων», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον τραβάνε στον όλεθρο για να αποσπάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και λοιπά παράσιτα ένα μεγαλύτερο κομμάτι από τη μοιρασιά της «λείας», των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά να δυναμώσει η οργάνωση, η πάλη για:

— Να σταματήσουν η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

— Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Τα ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα να σταματήσουν να είναι στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα.

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

— Καμιά σκέψη για εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη ούτε πουθενά αλλού.

— Να αρθούν οι κυρώσεις της Ελλάδας προς τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που έχουν και μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό.

Καλούμε τον λαό της Αλεξανδρούπολης, τα σωματεία, τους φορείς να διαδηλώσουμε ενάντια στην Βάση στην Αλεξανδρούπολη, να φύγει τώρα το «arc endurance» από το λιμάνι!!!

Όλοι στην κινητοποίηση στις 18:00 στο Δημαρχείο την Παρασκευή 25/11/22

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη