Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Διακινητές παράτυπων μεταναστών συνελήφθησαν σε Μάκρη και Δαδιά

Συνελήφθησαν στις 23-6-2022, σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Πέμπτης στον κόμβο ΔαδιάςΈβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν τονέναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητήςπροηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικώνκαι ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και μετά από πρόσκρουσησε διαχωριστική νησίδα, ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Όπως διαπιστώθηκε για το παραπάνω αυτοκίνητο έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 22-6-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση,το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πλησίον του οικισμού Μάκρης Έβρου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 11-6-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνακαι χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιοΕισαγγελέα, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσειςενεργούντο Τμήμα Συνοριακής ΦύλαξηςΣουφλίου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη