Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Διδυμότειχο: Διενέργεια rapid tests για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Διδυμοτείχου διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό, στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, στις 11:30 π.μ. από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά (Περιφερειακός δρόμος Χατζηαντώνη) του Δήμου Διδυμοτείχου, το οποίο υποστηρίζει την παρούσα δράση.

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση απευθύνεται σε όλους τους ωφελούμενους και ιδιαίτερα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Διδυμοτείχου, και έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη