Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Διδυμότειχο: Ξεκινά η αποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ

Σήμα έναρξης των εργασιών αποκατάστασης της στέγης του Τεμένους Βαγιαζήτ και της συντήρησης του μνημείου, επτά χρόνια μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε στο Τέμενος τον Μάρτιο του 2017, έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, στην τελευταία συνεδρίασή του (08/05), εγκρίνοντας την άδεια «κατάληψης χώρου εργοταξιακής εξυπηρέτησης», η οποία απαιτούνταν για την εγκατάσταση του ανάδοχου εργολάβου και του μεγάλου γερανού που θα χρησιμοποιηθεί για τις εργασίες, με πρώτο συμβατικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους τις 650 ημέρες.

Το έργο αποκατάστασης της στέγης είναι προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ περίπου, ενώ άλλα 3,5 εκ. ευρώ θα διαχειριστεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου για τη συντήρηση του Τεμένους.

Για το χρονικό διάστημα που θα γίνονται εργασίες στο Τέμενος, θα κλείσει μέρος της πλατείας για τις εργοταξιακές ανάγκες, και θα καταληφθεί σημαντικό τμήμα μπροστά από την πρόσοψη του Τεμένους, με πρόβλεψη, ωστόσο, να μπορεί να διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και των πεζών.

Στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε και η Κυκλοφοριακή Μελέτη του Διδυμοτείχου, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του open mall της πόλης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη