Διδυμότειχο: Τοποθετείται στρατιωτικός καρδιολόγος στο 219 ΚΙΧΝΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Αίσιο τέλος είχε η έλλειψη καρδιολόγου στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου, μετά τις ενέργειες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με έγραφα που απέστειλε στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Το ζήτημα αυτό απασχολούσε καιρό την στρατιωτική κοινότητα του Β. Έβρου, αφού μια τόσο σημαντική ειδικότητα απουσίαζε από το στρατιωτικό νοσοκομείο, θέτοντας σε διαρκή αγωνία τους ένστολους πολίτες της περιοχής, στην περίπτωση έκτακτου περιστατικού με δυσάρεστα όπως είχε συμβεί στο παρελθόν αποτελέσματα

Τόσο οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, στις αρχές Δεκεμβρίου, όσο και οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ, Χρήστος Γκόκας, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Πουλάς, με αναφορές τους ζητούσαν την άμεση επίλυση του προβλήματος

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε., Ρούντσιος Πολυχρόνης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανακοίνωσε ότι στο τέλος Ιανουαρίου τοποθετείται νέο ιατρός ειδικότητας καρδιολόγος, στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου σε μόνιμη βάση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εξέλιξη αυτή, τόνισε ο κ. Ρούντσιος σημειώνοντας πως «από τον περασμένο Σεπτέμβριο αγωνιζόμαστε γι’ αυτό και νιώθουμε ιδιαίτερη ανακούφιση. Ο Υφυπουργός μας  Νίκος Χαρδαλιάς, σε απάντηση  που έστειλε στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι το θέμα θα επιλυθεί και τήρησε την υπόσχεση του».

Τώρα αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον κ. Ρούντσιο, είναι η επιστροφή των 8 υγειονομικών των δυο ΚΙΧΝΕ (επτά από την Αλεξανδρούπολη και ένας από το Διδυμότειχο) στις υπηρεσίες τους, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού τους.

«Σαν Ένωση είμαστε υπέρ του εμβολιασμού ανέφερε ο κ. Ρούντσιος, αλλά ο μη εμβολιασμός δεν είναι κριτήριο να βγουν εκτός στρατεύματος αφήνοντας τα νοσοκομεία με  χαμηλή επάνδρωση. Τους χρειαζόμαστε διότι δυο χρόνια στην πανδημία είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν καταστάσεις».

Να σημειωθεί ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Εβρου ιδρύθηκε το 2013 ανήκει στην ΠΟΕΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία  Ενώσεων Στρατιωτικών) και αριθμεί περίπου 1000 μέλη, τα οποία προέρχονται από το στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό.

Πηγή: ertnews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin