Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Διδυμότειχο: Χωρίς νερό 4 χωριά – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών  Ασπρονερίου,  Ιατράδων, Βρυσικών και Σαύρας  Διδυμοτείχου που εδώ και δυο μήνες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας .

Το πρόβλημα αρχικά ξεκίνησε με σταδιακές διακοπές στην υδροδότηση  μέρα παρα μέρα ενώ το τελευταίο  δεκαήμερο δεν τρέχει στάλα νερό από τις βρύσες.

Οι κάτοικοι του Ασπρονερίου αγανακτισμένοι φωνάζουν έξω από τις εγκαταστάσεις όπου εργάζεται ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Μελετούδης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας έκανε λόγο για αδιαφορία και εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής αφού εδώ και πολύ καιρό τους είχε προειδοποιήσει χωρίς κανένα αποτέλεσμα .

Εκτός από τα 4 χωριά και το χωριό Κυανή αντιμετωπίζει, όπως είπε, πρόβλημα υδροδότησης , ενώ εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή ανυπόφορη κατάσταση 1000 περίπου κατοίκους της περιοχής, τόνισε ότι αυτό οφείλεται στον μη καθαρισμό των γεωτρήσεων.

Εκτός από τους κατοίκους υπάρχουν όπως αναφέρθηκε και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή όπου δυσκολεύονται να υδροδοτηθούν.

Λύση στο πρόβλημα, αποτελεί η πρόταση του προέδρου του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου να παραχωρήσει τις γεωτρήσεις αρμοδιότητας του για χρήση από τις κοινότητες αλλά γι’ αυτό απαιτούνταν οι σχετικές ενέργειες από τον Δήμο Διδυμοτείχου ώστε ν απλώσει δίκτυο κάτι που δεν έγινε. Η μόνη ανταπόκριση που υπήρξε ήταν από τη διεύθυνση της ΔΕΥΑΔ όπου μετά από επιμονή του Προέδρου Ασπρονερίου   μοίρασαν σήμερα στο χωριό 3 παλέτες εμφιαλωμένου νερού.

«Έπρεπε να  ενεργήσει να απλώσει δίκτυο για να τροφοδοτηθεί η περιοχή με νερό αλλά δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο» επισημαίνει ο κ Μελετούδης ο οποίος προειδοποίει ότι αν μέχρι αύριο η δημοτική αρχή δεν μεριμνήσει  θα πάρει την τύχη της περιοχής στα χέρια του γεμίζοντας μεγάλες δεξαμενές και τροφοδοτώντας και τα 4 χωριά .

Γιώργος Μελετούδης πρόεδρος Απρονερίου

Πηγή: ertnews.gr – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη