Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δικαιώθηκε δημοσιογράφος που είχε μηνύσει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Με τίτλο “Η Δημοκρατία δεν μπορεί να πεθάνει”, η παράταξη «Πόλη & Πολίτες» σχολιάζει σε δελτίο Τύπου της, την απόφαση των δικαστικών αρχών με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Τουρλιάδη.

Χαρακτηριστικά η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει:

Ο Γιάννης Ζαμπούκης προ διετίας εξαπέλυσε ένα πολιτικά χυδαίο πόλεμο κατά συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιογράφων.

Κατέθεσε 6-7 αγωγές αποζημίωσης για την ηθική του ικανοποίηση που δήθεν προσβλήθηκε, αιτούμενος άνω των 200.000,00€ χρηματικά ποσά.

Έτσι, σκέφθηκε, «θα φιμώσω μ’ αυτόν τον τρόπο και τους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους και τους δημοσιογράφους, αφού κανένας πια δεν θα τολμάει καν να με κρίνει, φοβούμενος την 8η και 9η και 10η αγωγή εναντίον του».

Αυτός όμως ο σχεδιασμός γύρισε μπούμερανγκ και χτύπησε κατακέφαλα τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης, που κανένας Δήμαρχος δεν θα έκανε αυτά που έκανε, ο συγκεκριμένος.

Προκαλώ να μου βρείτε έναν Δήμαρχο που κατέθεσε 6 αγωγές συνολικά 200.000,00€ κατά δημοσιογράφων και συναδέλφων.

Πριν λίγες μέρες βγήκε η πρώτη απόφαση. Ευτυχώς για την Δημοκρατία μας και βέβαια δυστυχώς για τον Ιωάννη Ζαμπούκη, το Δικαστήριο ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥΡΛΙΑΔΗ , λέγοντας ότι είναι ιερό καθήκον δημοσιογραφικό οι δυσμενείς κρίσεις που γίνονται για την άσκηση νόμιμης εξουσίας.

ΑΣΠΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. – ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη