Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Διοργάνωση ημερίδας της Δ/νσης κτηνιατρικής στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «εξωτικά νοσήματα – κίνδυνος επανεμφάνισης στη χώρα»

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ σε συνεργασία με το τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ. Έβρου σας προσκαλεί στις  02/10/2023 και ώρα 9:00πμ στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ», 2ος Όροφος, Δ/νση Μ. Αλεξάνδρου & Ψαρρών,  στην ημερίδα με θέμα «ΕΞΩΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ- ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ».

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των Κτηνοτρόφων αλλά και των Κτηνίατρων ολόκληρης της Περιφέρειας ΑΜΘ  για τα Εξωτικά Νοσήματα (Ευλογιά αιγοπροβάτων, Αφθώδης, Πανώλη Μικρών Μηρυκαστικών και Οζώδης Δερματίτιδα των Βοοειδών)  που προσβάλλουν συχνά την κτηνοτροφία μας. 

Η ενημέρωση και εκπαίδευση στην Κτηνοτροφία αποτελεί βασική προτεραιότητα στις δράσεις της Περιφέρειας με σκοπό την αντιμετώπιση των νοσημάτων που πλήττουν την χώρα μας.   

Επιπλέον η ημερίδα αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση εστίας Ευλογιάς στην περιοχή Gorno Yabalkovo της Περιφέρειας Burgas της Βουλγαρίας, κοντά στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου γεγονός που δημιουργεί συνθήκες επαγρύπνησης στις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και τους κτηνοτρόφους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Δνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ στο τηλέφωνο 2551350415, και το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ. Έβρου στο τηλέφωνο 2551357190.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη