Δράση ενημέρωσης για τον διαβήτη από το Ερυθρό Σταυρό Αλεξανδρούπολης

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Το Περιφερειακό Τμήμα του  Ε. Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14/11/2022),  θα διοργανώσει, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής διαχείρισης του διαβήτη Στις 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 11.00 π.μ. με 1.00 μ.μ. στην Λ. Δημοκρατίας, έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης .

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Κεντρικής Διοίκησης:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, χρησιμεύει για να υπενθυμίζει σε όλους ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης (ΣΔ)είναι μία ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία. Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα ένας στους δέκα ενήλικες παγκοσμίως ζει με σακχαρώδη διαβήτη και σχεδόν οι μισοί δεν έχουν διαγνωστεί. Το θετικό μήνυμα είναι ότι το 80%των περιπτώσεων ΣΔ τύπου 2, μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Συνεπώς η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή διαχείριση του διαβήτη διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από τη νόσο».

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin