Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Δυναμική και ξεχωριστή η παρουσία των αγροτών του Ν. Έβρου με τα τρακτέρ τους στην απεργιακή κινητοποίηση μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης

Στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, που έγινε και στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την αποφράδα μέρα της τραγωδίας των Τεμπών δυναμική και ξεχωριστή, ήταν η παρουσία των αγροτών του Νοτίου Έβρου, που όπως είχαν πει αποχωρούν από τα μπλόκα και αλλάζουν μορφή στις κινητοποιήσεις τους. Και έτσι έκαναν, αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν την φωνή τους, με τις φωνές των 57 οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους τους τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά.

Βρέθηκαν όμως στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο της πόλης και για ακόμη ένα λόγο, για να ευχαριστήσουν την τοπική κοινωνία που όλο αυτό το διάστημα στέκεται δίπλα τους στον αγώνα, που δίνουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός της έλευσης τους στην κινητοποίηση.

Την στιγμή που τα τρακτέρ πλησίαζαν στο δημαρχείο, η υποδοχή των αγροτών έγινε με χειροκροτήματα και ενθουσιασμό από τους διαδηλωτές, οι οποίοι επευφημούσαν καθ’όλη την διάρκεια της παρουσίας τους, υποστηρίζοντας τα όσα διεκδικούν και αντιλαμβανόμενοι ότι ο πρωτογενής τομέας είναι κύριος πυλώνας ανάπτυξης, οικονομίας και ότι παλεύουν για το κοινό καλό και όχι μόνο για τα δικά τους συμφέροντα.

Ο εκπρόσωπος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Καναβίδης, που πήρε τον λόγο και που ήταν ο άνθρωπος που εκπροσώπησε τους συναδέλφους του από τον Έβρο στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε πως τα προβλήματα του κλάδου τους, είναι προβλήματα που μετακυλίονται στους καταναλωτές, συνεπώς ο αγώνας γίνεται για όλους και θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί.

Στόχος τους, όπως ειπώθηκε για ακόμη μια φορά, δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες αλλά να διατρανώσουν ειρηνικά και νηφάλια τα ζητήματα τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση να τους ακούσει και να κατανοήσει, ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και πως η ύπαιθρος πρέπει να στηριχθεί γενναία και αποφασιστικά διαφορετικά, οι παραγωγοί θα εγκαταλείψουν το χωράφι και η γεωργία θα σβήσει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη