Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Δωρεά “ζωής” από την οικογένεια Αραμπατζή στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου

Μια πρωτοβουλία που ξεπερνά κάθε προσδοκία, μια κίνηση που δείχνει το μεγαλείο ψυχής και πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι, μια ενέργεια που έρχεται να καλύψει ό,τι δεν μπορεί να κάνει το ίδιο το κράτος. Η οικογένεια Αραμπατζή από την Μάνη Διδυμοτείχου προχώρησε σε μια απίστευτη και άκρως συγκινητική δωρεά για το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, προσφέροντας τεράστια ανακούφιση και βοήθεια σε ασθενείς και προσωπικό.

Η οικογένεια γνωρίζοντας τα προβλήματα και ξέροντας πως η επίλυση τους καθυστερεί από τους αρμόδιους προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών, είχαν την θέληση να κάνουν κάτι που θα προσφέρει πραγματικά στήριξη για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που είναι πολύπαθο με ελλείψεις, που καθημερινά οι εργαζόμενοι δείχνουν πραγματικό αγώνα και που καλύπτουν μια περιοχή με τεράστιες ανάγκες.

Η δωρεά αυτή που αναμφισβήτητα δεν έχει προηγούμενο στην σύγχρονη εποχή, περιλαμβάνει μια σειρά από ιατρικά μηχανήματα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κτιριακές εργασίες και όχημα. Η κυρία Σωτηρία και ο κύριος Παναγιώτης Αραμπατζής κατάφεραν με την πρωτοβουλία τους να ενισχύσουν την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και να διευκολύνουν το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών παρέχοντας υψηλότερες ιατρικές υπηρεσίες και σκορπώντας απέραντη ευγνωμοσύνη και ανέλπιστη χαρά στους ανθρώπους του νοσοκομείου. Η διοίκηση του νοσοκομείου ένιωσε την ανάγκη μέσω μιας επιστολής να ευχαριστήσει την οικογένεια για την σπουδαία και μεγαλειώδη προσφορά της.

Αναλυτικά η ευχαριστήρια επιστολή:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, με την αριθ. 19η/03.08.2023, Θέμα 2ο  απόφασή του (ΑΔΑ: 6Γ7Ε4690Β9-2ΓΣ),  έκανε αποδεκτή τη μεγάλη ΔΩΡΕΑ Σας προς το Νοσοκομείο μας και σας ευχαριστεί εκ βαθέων για την ευγενική χειρονομία σας.   

Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας εκφράσουμε την βαθιά ικανοποίησή μας και την ευγνωμοσύνη μας για τη ΔΩΡΕΑ σας προς το Νοσοκομείο μας.

Επιπλέον σας θεωρούμε ευεργέτες του Νοσοκομείου μας, σύγχρονους ευεργέτες του τόπου μας και θα σας είμαστε για πάντα ευγνώμονες.

Αποδείξατε την αγάπη σας για το τόπο μας.

Αποδείξατε την τεράστια αλληλεγγύη σας προς τον συνάνθρωπο.

Είναι απίστευτη η αυθόρμητη πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με τη ΔΩΡΕΑ σας. Με την μεγάλη ΔΩΡΕΑ σας, η οποία δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη εποχή μας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η συνολική μεγάλη ΔΩΡΕΑ σας βοηθάει το Νοσοκομείο μας να ανταποκριθεί πληρέστερα και ευχερέστερα στην αποστολή του.

Ήδη:

—  Το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

—  Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου.

— Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.

—  Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου μας.

— Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου.

— Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου,  εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του  και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου μας, και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου.  

Σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και η κοινωνία μας δοκιμάζεται από δύσκολες συγκυρίες με απρόβλεπτες εξελίξεις η πρωτοβουλία σας  αυτή αποτελεί δείγμα της κοινωνικής ευαισθησίας  και ανθρωπιάς που σας διακρίνει και παράδειγμα για τους δυνάμενους να προσφέρουν.

Έχουμε πράγματι μεγάλη ανάγκη τέτοιων αξιέπαινων και ωφέλιμων πρωτοβουλιών και δράσεων και μάλιστα σε μία εποχή οικονομικής και πνευματικής κρίσης, που επικρατεί το πνεύμα της ιδιώτευσης που τείνει να επικρατήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είθε η πρωτοβουλία σας, η ΔΩΡΕΑ σας να βρει και άλλους μιμητές, είτε ευεργετήσουν το Νοσοκομείο είτε άλλους τοπικούς θεσμούς, ώστε να ενισχύεται η προσπάθειά τους για το γενικό καλό.

Τέτοιες ενέργειες αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το κοινό καλό και λειτουργούν με ανιδιοτέλεια και γιατί το ποθεί η ψυχή τους.

Μας υπενθυμίζετε ότι υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.

κα Σωτηρία και κ. Παναγιώτη

Σας παρακαλούμε να δεχθείτε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας για τη μεγάλη ΔΩΡΕΑ σας.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας.

Σας ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και μακροημέρευση.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα αναδείξουμε αυτή σας τη χειρονομία γενικώς αλλά και δημοσιεύοντας το παρόν ευχαριστήριο στα ΜΜΕ της περιοχής μας.

Έχετε την παντοτινή ευγνωμοσύνη μας για τη ΔΩΡΕΑ σας και το θαυμασμό μας για την ανθρωπιά σας.

                                            Με τιμή

                          Ο Διοικητής του Γ.Ν.Διδυμοτείχου

                               Χρήστος  Καπετανίδης»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη