Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Θράκης: Η κυβέρνηση δείχνει συνεχώς το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την Θράκη

Κοινό δελτίο τύπου συνέταξαν οι Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας της Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο κάνουν λόγο για διαρκές ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ακριτική Θράκη. Αυτό αποδεικνύεται, όπως διατείνονται, στην πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, καθώς και στην κυβερνητική επίλυση του χρόνιου προβλήματος με το εργοδοτικό κόστος των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Διαβάστε το δελτίο τύπου παρακάτω:

«Η πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξης της Θράκης καθώς και η επίλυση του ζητήματος της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, δηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή μας.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας ήταν οι πρώτες που επλήγησαν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς η ελληνική πολιτεία αψηφώντας τις διατάξεις του ν. 1767/1988 σταμάτησε την καταβολή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους 4% και 12%, από το Β’ εξάμηνο του 2010 έως το 2015. Η υπουργική απόφαση του Απριλίου 2016 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατήργησε το αναπτυξιακό αυτό κίνητρο χωρίς την πρόβλεψη για την καταβολή των οφειλομένων στις επιχειρήσεις. Με την κατάθεση τροπολογίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκαθιστά την αδικία, διευκολύνοντας την εξόφληση των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της περιοχής μας με συμψηφισμό ασφαλιστικών, φορολογικών και άλλων οφειλών, δίνοντας ανάσα ρευστότητας.

Η πρόταση του Πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας. Η οικονομική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης μπορεί να επιτευχθεί μέσα από εθνική συνεννόηση και στρατηγική. Η επιλογή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για πρόεδρο της Επιτροπής διασφαλίζει με το κύρος και τις γνώσεις της, την ολοκλήρωση με επιτυχία των εργασιών της επιτροπής».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη