Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις στην Υγεία αντί να καθυβρίζει τους υγειονομικούς (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του σε Έβρο και Ροδόπη. Στη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Βαγγέλη Ρούφο και έπειτα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Αμέσως μετά, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε δήλωση στην οποία επισήμανε την ανάγκη να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο χώρο της Υγείας για να αντιμετωπιστεί πιθανό νέο κύμα πανδημίας. Επίσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση που καθυβρίζει τους υγειονομικούς για την χθεσινή τους κινητοποίηση. 

Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσούμπας στη δήλωσή του τόνισε: «Και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εντοπίστηκαν απ’ την αντιπροσωπεία μας, με βάση αυτά που μας είπαν οι εργαζόμενοι, τα ίδια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία στη χώρα μας.

Δυστυχώς, η περίοδος του κορονοϊού και ό,τι ακολούθησε δεν χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα και ανάγκες. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, υπάρχουν τεράστια κενά και αυτό που θα παλέψουμε όλοι μαζί είναι να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλου διοικητικού προσωπικού, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μας για να αντιμετωπίσουν και ένα πιθανά νέο κύμα πανδημίας, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες, γιατί εδώ υπάρχουν ελλείψεις και στην ογκολογική κλινική και στη χειρουργική και σε μια σειρά άλλους τομείς, και κατά συνέπεια συνάνθρωποί μας κινδυνεύουν και από άλλες παθήσεις εκτός του κορονοϊού».

Για τις επιθέσεις στους υγειονομικούς με αφορμή τη χθεσινή απεργιακή τους κινητοποίηση, ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε σχετικά: «Όλους αυτούς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, που τους χειροκροτούσε η κυβέρνηση και τους έλεγε “μπράβο” και τους αποκαλούσε “ήρωες” την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, σήμερα και με αφορμή τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με την απεργιακή κινητοποίηση, τους καθυβρίζει μέσω των φιλικών της ανθρώπων, δυστυχώς, και στο χώρο των ΜΜΕ και αυτό θα ήθελα να καταγγείλω και από εδώ, απ’ την ακριτική Αλεξανδρούπολη».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη