Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

«ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ»: Ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου

Προχωρά ακριβώς, όπως ανακοινώθηκε από την πρώτη στιγμή, η διαδικασία που αφορά στην ανασυγκρότηση του Έβρου με τα μέλη της ειδικής επιτροπής να ακολουθούν τα βήματα κατά «γράμμα», ώστε να μην περικλείνουν από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος κάνει γνωστό τα εξής:

«Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» παρέλαβε την Α’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου (Master Plan) για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου.

Μετά από ένα διάστημα 3 εβδομάδων, απαραίτητων για την επεξεργασία των κειμένων και τη σελιδοποίηση της μελέτης, έχουμε τη χαρά να τη διαβιβάσουμε στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., στους Δήμους της Π.Ε. Έβρου, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και να την αναρτήσουμε δημόσια στην ιστοσελίδα παρακολούθησης του προγράμματος ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η τροποποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2021–2027», το οποίο θα συμπεριλάβει τη νέα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) για τον Έβρο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή.

Αμέσως μετά την έκδοση της πρόσκλησης θα ξεκινήσει η Β΄ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου, καθώς και η Β΄ Φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεσμούς και τους πολίτες του Έβρου, για την ποιότητα της συνεργασίας και της διαβούλευσης.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη