Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία στα Λουτρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Τα εγκαίνια της νέας ανακαινισμένης πλατείας στα Λουτρά πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, αμέσως μετά τον εσπερινό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη.

Το έργο προϋπολογισμού 369.035,76 € με ΦΠΑ, με τίτλο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας-χώρου πρασίνου στον οικισμό Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης», περιελάμβανε αναβάθμιση του χώρου που αποτελεί την κεντρική πλατεία του οικισμού Λουτρών.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής και ανάπλασης του χώρου με σεβασμό προς τον υπάρχοντα τρόπο χρήσης και λειτουργίας και αναδεικνύοντας τα υπάρχοντα και ενδιαφέροντα στοιχεία:

•Δημιουργία μιας ιδιαίτερης και χαρακτηριστικής γεωμετρίας στον χώρο με προσβάσεις και άξονες σύνδεσης, αναδεικνύοντας τη λειτουργία και τα στοιχεία ενδιαφέροντος της πλατείας και του περιβάλλοντα και παρακείμενου σε αυτήν χώρου, διορθώνοντας τις αστοχίες και ελλείψεις της υπάρχουσας κατάστασης.

•Διατήρηση της διαφοροποίησης των λειτουργιών της πλατείας σε χώρο εκδηλώσεων και χώρο πρασίνου.

•Ανάδειξη της παρουσίας και σημασίας του κεντρικού μεγάλου πλάτανου με τη διεύρυνση του παρακειμένου σε αυτόν χώρου και τη δημιουργία καθιστικών με επένδυση πέτρας και τοποθέτησης ξύλινων πάγκων.

•Μετακίνηση του μνημείου Ηρώων σε θέση που προέκυψε από τον νέο σχεδιασμό αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον που του αναλογεί.

•Δημιουργία ραμπών προσβασιμότητας στην πλατεία, για όλους τους χρήστες.

•Διατήρηση και ανάδειξη της θέσης των υπαρχόντων κρουνών από πωρόλιθο και ενεργοποίηση της λειτουργίας τους, δημιουργώντας έναν χώρο ξεκούρασης και συνάντησης, με την κατασκευή καθιστικών με επένδυση πέτρας και τοποθέτησης ξύλινων πάγκων και δαπεδόστρωση με κυβόλιθους.

•Κατασκευή-πέργκολες με πέτρινες φυσικές επενδύσεις και χρήση μεταλλικών και ξύλινων στοιχείων με υποκείμενα καθιστικά, που θα πλαισιώνουν τον χώρο εκδηλώσεων, και κατασκευή πέργκολας με επένδυση πέτρας και χρήση μεταλλικών και ξύλινων στοιχείων, που θα ορίζει και θα κάνει πιο διακριτή την κύρια είσοδο στο χώρο της πλατείας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη