Εγκρίθηκαν μελέτη και εργασίες για να χρησιμοποιηθεί και πάλι το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Σουφλίου

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Την έγκριση και χρηματοδότηση της μελέτης του Δήμου Σουφλίου με τίτλο για την  Αποκατάσταση και Επανάχρηση του Κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς Σουφλίου, συνολικού ύψους 1.750.000€ έκανε γνωστό ο Δήμος Σουφλίου με Δελτίο Τύπου, αναφέροντας τις εργασίες που θα γίνουν αλλά και την χρήση του αμέσως μετά. Το Δελτίο Τύπου:

Εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε η μελέτη του Δήμου Σουφλίου  με τίτλο «Αποκατάσταση- Επανάχρηση του Κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς Σουφλίου», συνολικού ποσού 1.750.000€.

Η μελέτη κατατέθηκε στην Πρόσκληση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούσε «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου Χώρου» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για δράσεις που είναι ενταγμένες στο πυλώνα  1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην μελέτη που χρηματοδοτήθηκε και αφορά το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Σουφλίου προβλέπονται εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση- ανακαίνιση και αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος και του περιβάλλοντα χώρου για να παραδοθεί στους πολίτες προς χρήση.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται:

1.Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου. (Θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, ανακατασκευή της στέγης)

2.Προσβασιμότητα Α.Μ.Ε.Α σε όλα τα επίπεδα.(ράμπες, αναβατόρια)

3.Νέες Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

4.Εργασίες εσωτερικών επιδιορθώσεων, χρωματισμών κλπ

5. Εργασίες περιβάλλοντα χώρου όπως δάπεδα, φυτεύσεις κλπ

Η Δημοτική Αρχή στοχεύει  στη δημιουργία ενός χώρου εμπορικών – πολιτιστικών χρήσεων ειδικά διαμορφωμένο στο σύνολο του, πλήρως λειτουργικό, ενεργειακά θωρακισμένο, ανεμπόδιστα προσβάσιμο από ανθρώπους ΑΜΕΑ, ώστε  η επανάχρηση του να μπορεί να γίνει από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Οι χρηματοδοτήσεις δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε ο Δήμος Σουφλίου να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που προσφέρεται για την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των Δημοτών.

Ταυτόχρονα ο προγραμματισμός για την αποκατάσταση και αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων υποδομών του Δήμου, που επί μία δεκαετία είχαν απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους συνεχίζεται  μεθοδικά.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin