Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη στις 16 Μαΐου παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη

Το ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη στις 16 Μαΐου στο νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης προχωρά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα αφορά στην ανάπτυξη του λιμανιού, μάλιστα κατά τη διάρκεια της θα υπογραφεί και η σύμβαση για το οδικό έργο εντός λιμένα με την εταιρεία ΤΕΚΑΛ, με τον πρόεδρο του Ταμείου Παναγιώτη Σταμπουλίδη να προβαίνει σε ανακοινώσεις σχετικά με τους βασικούς πυλώνες αναβάθμισης του λιμανιού.

Το ΤΑΙΠΕΔ ως γνωστόν εκτός από τις αποκρατικοποιήσεις έχει αναλάβει να ωριμάσει επενδυτικά τα ακίνητα που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του. Αυτό το κάνει μέσα από τη Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο του Ταμείου Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Τέτοια έργα θα υλοποιηθούν και στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Ένα από αυτά είναι και η κατασκευή οδικού δικτύου 1,5 χλμ εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που θα ενώνει την υποδομή με τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Αλεξανδρούπολης

Την ίδια ημέρα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης θα παρουσιάσει και τους κύριους άξονες ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται ουσιαστικά για το business plan του ΟΛΑ που εκπονήθηκε σε συνεργασία με τον διεθνή εξειδικευμένο σύμβουλο Steer Group. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης ενισχύουν περαιτέρω τον αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη