Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη – Σακχαρώδης Διαβήτης: «Από τη θεωρητική γνώση στην κλινική εφαρμογή»

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, από το 1975, ενθαρρύνει τη συνεχή επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση, παραμένοντας ο συνδετικός κρίκος όλων των λειτουργών υγείας που έχουν ενδιαφέρον κλινικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

 Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το τμήμα ιατρικής του ΔΠΘ και με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, διοργάνωσε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Σακχαρώδης Διαβήτης: Από τη θεωρητική γνώση στην κλινική εφαρμογή των σύγχρονων Κατευθυντήριων Οδηγιών της ΕΔΕ», στην Αλεξανδρούπολη. Το σεμινάριο διεξήχθη υβριδικά, με φυσική παρουσία αλλά και με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

 Η Επιστημονική Επιτροπή αυτού του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είχε στόχο τον συγκερασμό των νεότερων επιστημονικών δεδομένων, όσον αφορά στη διαχείριση και αντιμετώπιση ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη – προδιαβήτη, με την καθημερινή κλινική πρακτική, με τη φιλοδοξία τα άτομα με διαβήτη να γίνονται δέκτες της βέλτιστης αγωγής ενώ τα άτομα με προδιαβήτη να τυγχάνουν των ενδεδειγμένων μέτρων για την πρόληψη του διαβήτη. Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

 Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να παραμένει παγκόσμια επιδημία και οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα αυτό παρουσιάζουν γρήγορους ρυθμούς. Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, με το δεδομένο των οξέων αλλά και των χρόνιων επιπλοκών που αντιμετωπίζουν.

Στη συνάντηση αυτή, δόθηκε η ευκαιρία ανάπτυξης επίκαιρων θεμάτων που προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα αλλά και εκπαιδευτικών συζητήσεων με παρουσίαση περιστατικών και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ευελπιστώντας να ευοδωθεί ο στόχος, ώστε να συμβάλει στη βελτίωση της διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης των διαβητικών.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη